"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
יו"ש: להגביר ביטחון, להוסיף לטייל

יו"ש: להגביר ביטחון, להוסיף לטייל

יוחאי דמרי
, עודכן

ביום שישי האחרון נרצח דני גונן, בחור מקסים שכולו לב, לאחר שביקר במעיין שנמצא ביהודה ושומרון. דמו של דני ז"ל לא הספיק להתייבש לפני שהחלו הטענות על חוסר הזהירות שנקטו הוא וחברו בכך שהעזו לטייל באזור בנימין, הנמצא "מעבר לקו הירוק".

הפרשנים בערוצי התקשורת השונים מיהרו להרגיע שמדובר במפגע בודד, שביצע את המעשה הנתעב על דעת עצמו, ובאותה נשימה לצאת כנגד הבחורים הצעירים על שהעזו לטייל באותם אזורים מסוכנים. יסלחו לי כל המצקצקים, אבל נדמה שאותם פרשנים אינם צריכים פיגוע כדי להשמיע את האמירות הנבובות הללו.

הרי מבחינתם, כל פיגוע הוא באשמת הנפגע, כאשר זה קורה בשטחי יהודה ושומרון. הרי אנו אלה ההולכים בארץ לא לנו, גוזלים ורומסים ברגלינו עבר ערבי של מאות שנים, מנתצים את בתיהם העתיקים של התושבים המקוריים ועוד ועוד. אלה איוולות שנאמרות שוב ושוב. אמנם אין להן כל בסיס עובדתי, אבל האמירות הללו מחלחלות בציבור. והמסר עובר. אנו נמשיך להתווכח בינינו, שעה שחמאס מוציא הודעה לאחר הרצח הנפשע על "הידיים הטהורות של השהיד", זה שהרג נערים שעצרו בצד הדרך כי ביקש עזרה.

במהלך כל הדורות הציונות לא ברחה ממקומות שבהם פגעו בה. בריחה היא סימון טריטוריה לשטח שהמוות שולט בו. כל מקום שלא יהיה מטויל יהפוך להיות לקן צרעות, כל כביש שלא ייסעו בו יהפוך להיות לכביש מוות. זו לא השערה, זו עובדה.

בשנה האחרונה ביקרו ברחבי יהודה ושומרון מאות אלפי יהודים, רובם לא מיהודה ושומרון. הם מצטרפים בהמוניהם לביקורים במקומות קדושים, לקטיף דובדבנים, פטל וענבים, לסיורי מעיינות, לתיירות בסוסיא הקדומה ובתל שילה, לביקורים במרפסת של המדינה שממנה רואים את כל מדינת ישראל. כולה.

כך צריך לנהוג. להגביר טיולים. להגביר ביטחון.

החיילים היקרים שלנו, בנינו, נמצאים בשטח. הם שומרים על מדינת ישראל ועל אזורים אלה שהם חלק ממנה כפי ששומרים על רמת הגולן, על החקלאים בעוטף עזה ועל התושבים בירושלים. אם נחשוב לאסור טיולים בארצנו בשל איום המחבלים אף אחד מאיתנו לא יוכל לצאת מביתו. אם נחשוש, האויב יגביר את מכותיו. אנו מחויבים כמובן לגלות ערנות בצורה מלאה, להיות עם עיניים פקוחות ואוזניים קרויות ולעשות את דברי המפקדים בשטח. חד־משמעית. אך אל לנו להתקפל אל מול האויב המנסה לקפל אותנו. שטחי יהודה ושומרון הם הסיפור של כל יהודי. הם הסיבה שחזרנו לארץ ישראל ולא חיפשנו את עצמנו באוגנדה או בכל מקום אחר בעולם. עם ישראל ימשיך לטייל בארצו כי כך צריך. רק זו הדרך.

הכותב הוא ראש מועצה אזורית הר חברוןטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...