"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

טורקיה והכורדים על מסלול התנגשות

,עודכן

"טורקיה תהיה סבלנית עד לנקודה מסוימת, ואז נעשה מה שיידרש", איים נשיא טורקיה ארדואן בשבוע שעבר, לאחר שכוחות המשטר הסורי כבשו, בסיוע חיל האוויר הרוסי, שטחים בפרברי מחוז חאלב והצליחו לכתר את העיר חאלב כשלב מקדים לקראת כיבושה מידי המורדים. התפנית במערכה הסורית מאיימת על טורקיה ומרגיזה מאוד את ארדואן, שחושש שקריסת כוחות האופוזיציה הסורית תנוצל על ידי הכורדים לביסוס אחיזתם באזור.

ואכן, מאז פרוץ המלחמה בסוריה באביב 2011 הצליחה המיליציה הכורדית הסורית "היחידות להגנת העם" (YPG) להשתלט על שטחים נרחבים בצפון סוריה ולהכריז חד־צדדית על הקמת אוטונומיה כורדית על חבל הארץ שבשליטתה באזור הגבול הסורי־טורקי. מאז, הסכסוך של הכורדים עם גורמי אופוזיציה אחרים הגביר את שיתוף הפעולה שלהם עם אסד, שראה בהם כוח מיליציוני יעיל למיגור כוחות המדינה האיסלאמית.

גם אם הכורדים שללו בעבר שבכוונתם להקים מדינה כורדית בצפון סוריה, הרי שלטונם בפועל והקמת האזור האוטונומי שלהם בגבול סוריה־טורקיה מאיימים על טורקיה. המיליציה הכורדית מוכיחה שהיא אחד הארגונים החזקים והיעילים בסוריה, שלא רק עומדת בפני ארגוני אופוזיציה אחרים בהצלחה אלא יכולה גם להשתלט על שטחים נוספים ולהרחיב את שלטונה. הטורקים חוששים שהאוטונומיה הכורדית, שעלולה להתרחב ככל שכוחות האופוזיציה ייחלשו, תעורר את המיעוט הכורדי בתוך טורקיה, שיזדהה עם הכורדים הסורים, ותעניק רוח גבית לטרור של המחתרת הכורדית ה־PKK, הפועלת בתוך טורקיה. כזכור, ה־PKK הכריזה ביולי 2015 על ביטול הפסקת האש עם המשטר הטורקי ועל חזרתה לטרור. המחתרת הכורדית ביצעה מאז כמה פעולות טרור קטנות נגד כוחות טורקיים במזרח טורקיה. לכן ארדואן הזהיר כבר בעבר כמה פעמים כי לא יאפשר הקמת אוטונומיה כורדית בגבול עם סוריה.

הגברת התקפות הטורקים על מעוזי הכורדים ועל כמה יעדים סוריים באזור הגבול עם טורקיה נועדה להסיג את הכורדים ולשבור את האוטונומיה שלהם באזור. ארדואן גם ינסה לנצל את המשבר ההומניטרי כדי להחיות את הרעיון להקמת אזור חיץ בגבול טורקיה־סוריה ובכך לחסל את האוטונומיה הכורדית.

הסירוב הטורקי לקלוט את 60 אלף הפליטים שברחו ממחוז חאלב בימים האחרונים, ואת האלפים הצפויים להגיע לגבול הטורקי בימים הבאים, נועד לקדם מטרה זו. גם האיום של ארדואן להציף את אירופה בפליטים סורים נאמר כדי ללחוץ על היבשת להסכים להקמת אזור חיץ כזה. מדינות המערב וארה"ב, לפי שעה, אינן מעוניינות לקבל את הצעתו של ארדואן, אך כפי שהוכח בעבר הן משאירות את סוריה לשחקנים אחרים, שמנהלים אותה בהתאם לאינטרסים שלהם.

הכותב הוא ראש החטיבה ללימודי המזה"ת במכללה האקדמית גליל מערבי

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר