"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

להיות המארח זה מחייב

,עודכן

1אם עד סוף השבוע האחרון רק עכברי כדורסל אירופי התרגשו מהגעת רבע מהיורובאסקט לתל אביב, אפשר לומר שבימים האחרונים המעגלים התרחבו, ותהיות ובירורים על כרטיסים למשחק הראשון מול איטליה יצרו ביקושי התעניינות מוגברים.

אם העניין סביב המשחק הראשון היה מניה בבורסה, הוא היה נצבע בירוק בוהק. אבל נותר לתהות אם ביום חמישי הביקוש יתממש ומחירי הכרטיסים הגבוהים לא ירתיעו את הקהל הרחב. אם האווירה מסביב תועתק להיכל, צפו לערב אחרון של חודש אוגוסט חם ומהביל שייתן רוח גבית לשחקנים בכחול־לבן בוער. ואולי אז גם הקשוחים והצינים שבאנשי הכדורסל יודו שההתרגשות שבאירוח מדגדגת אותם.

באיגוד, אולי מתוך לחץ שהאולם לא יהיה מלא, יצאו בסרטון עם מסר מטופש, מאשים ומתלהם (בחסות בנק הפועלים, שאליו נגיע בהמשך), שלפיו "אם אתם לא מעודדים את ישראל, אתם מעודדים את היריבה שלה". אולי בגלל שהנבחרת שהתה עכשיו בפולין, הוחלט ליצור רגשות אשמה פולניים לכלל האוהדים, אבל ראוי שיפנו את האצבע המאשימה אל עצמם, כי "אם אתם לא מצליחים למלא את יד אליהו ביורובאסקט הראשון בישראל בגלל תמחור יתר, אתם אלה שעוזרים ליריבות של ישראל".

2בינתיים, ההכנות בעיצומן. כמו כל ישראלי שאי פעם אירח אורחים מחו"ל, הרצון להרשים מגיע לשיאו. זה מרגיש כמו המשפחה של צ'רלי (יהודה ברקן) ב"צ'רלי וחצי", שנערכת לביקור משפחתה של גילה מהאצולה האשכנזית־אירופית, ובאותנטיות שובת לב מצליחה להראות את הצד השמח, גם אם המבולגן שלה. זה לא כזה קשה. ישראל עבור התייר הסביר היא מדינה מיוחדת ויפהפייה, כיפית, שופעת באטרקציות של היסטוריה, קולינריה ותרבות. האיגוד מנסה להכניס סדר בבלאגן מסביב. אבל היא יקרה. לכולנו.

3ואם כבר יקרה, חשוב שנדע להבדיל בין נבחרת ישראל לנותנות החסות שלה, תנובה ובנק הפועלים, שהצטרפו למשימה לאומית ספורטיבית ובעזרת מזומניהן מנסות לשפר את תדמיתן אחרי מעשים שפגעו קשות בחברה הישראלית.

תנובה, שנשלטת בכלל על ידי תאגיד סיני, היא ספונסר שמייצג נאמנה את ההתנהלות בעניין יוקר מחירי הכרטיסים. נזכיר שבגלל הקוטג' שלה התחילה המחאה החברתית על יוקר המחיה של 2011. לא שכחנו, אנחנו נתקלים במחירים מדי יום בסופרמרקט, ושום קמפיין על עאלק "בית ישראלי" לא ישכיח.

בנק הפועלים, שמנהל כספים עצומים של הציבור העובד, נחשב כבר שנים לאהוב הטייקונים, לאחר שהקצה עבורם חלקים גדולים מתיק האשראי שלו, חילק בונוסים מופרזים ושמו נקשר בפרשות אתיות ופליליות. הסיסמה שלו, "להיות ראשון זה מחייב", מחייב אותנו לזכור שהוא "ראשון" בזכות חיובים מאיתנו. אז אל אל ישראל, אבל את הגבינות וההלוואות שלכם לא בא לנו לקחת עם הנבחרת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר