"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הגירושים - לא בשל ארגוני הנשים

,עודכן

חיתנתי בחיי מאות זוגות. כל זוג כזה נכנס לחופה כשהוא בטוח ומאמין שהקשר והאהבה יימשכו לנצח. הם בחרו בחתונה שוויונית, עזבו את אביהם ואמם ודבקו זה בזה מתוך אמונה אמיתית במוסד המשפחה.

במאמרה "על מה לא ידברו במערכת הבחירות" (31.12), הלינה ד"ר רונית דרור על אחוז הגירושים הגבוה בישראל. לטענתה, "מסרים אנטי משפחתיים ואנטי זוגיים הוזזו לקדמת הבמה בישראל". היא תיארה מאות אלפי ילדים שנקרעים מבתיהם ומנותקים מאחד ההורים. האחראים למצב זה, לשיטתה, הם ארגוני הנשים ו"הפמיניזם הרדיקלי". עוד טענה שפעילות ארגוני הנשים לא צמצמה את תופעת האלימות במשפחה וההטרדות המיניות, אלא פגעה במוסד הנישואים ובקשר שבין גברים לנשים.

קראתי את מאמרה כמה פעמים, נדהם וכועס. מעמדן ומקומן של נשים בחברה השתנה ללא הכר. דברים שעד לפני עשרות שנים בלבד היו בגדר ייהרג ובל יעבור, הם כיום חלק מחייהן של נשים רבות. עלייה לתורה, שכר שווה ושירות קרבי הם רק חלק ממכלול שלם של קדמה והתקדמות. גם מוסד המשפחה השתנה: זוגות חד מיניים הם חלק אינטגרלי מהחברה הישראלית; גם אמהות יחידניות. התקדמות המדע והרפואה מאפשרת למשפחות אלו להביא לעולם ילדים, וזה תהליך מבורך.

השינוי במעמד הנשים לא היה קורה ללא מאבק // צילום: גדעון מרקוביץ'

כל זה לא היה קורה ללא מאבק. שום חברה לא שמחה להשתנות; מבחינת הממסד, מה שהיה הוא שיהיה. גם מבחינה דתית: היהדות האורתודוקסית מגביהה את החומות כדי להגן על עצמה ועל ערכיה; היהדות הרפורמית, לעומתה, מסתכלת על העולם ומתאימה עצמה לשינויים.

דרור מתעלמת מההישגים, שמאפשרים לה להיות מועמדת לכנסת, ללמוד באוניברסיטה ולפרסם דבריה. היא מאשימה את הערכים הליברליים, ואת הנשים המאמינות בהם, בכל רעות העולם. זוהי הגישה שבה אוחזים רבנים וכמרים שמרנים, הרוצים לשמר תרבות פטריארכלית ומיזוגנית.

כשזוגות מחליטים להתחתן ברבנות, מדינת ישראל מכריחה את האישה לעבור "הדרכת כלה". הרבנית מלמדת את הרעיה לעתיד דיני טהרת משפחה וחיי אישות, ועל מקומה של האישה בתא המשפחתי מנקודת מבט אורתודוקסית. מאמרה של דרור הוא, בעצם, סוג של הדרכת כלה דומה.

אם מוסד המשפחה חשוב, ראוי להילחם למען הורדת מחירי הדיור. זוגות ישראלים משעבדים את חייהם למען דירה, ולחץ כלכלי הוא אחד הגורמים למתחים ולגירושים. מאבק למען שכר שווה לנשים וגברים - אישה לא צריכה להיות תלויה כלכלית בבעלה. תשתיות ותחבורה ציבורית - ישראלים מבזבזים שעות בכבישים על חשבון זמן עם המשפחה. אפשר לדרוש שהמדינה תממן ייעוץ נישואים לזוגות במצוקה, כשם שהיא מממנת הדרכת כלה. יש הרבה דברים שאפשר לעשות כדי לסייע למוסד המשפחה. פופוליזם טהור אינו אחד מהם.

הרב גלעד קריב הוא מנכ"ל התנועה הרפורמית בישראל

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר