"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
עוד לא אבדה תקוותנו

עוד לא אבדה תקוותנו

ציונית פתאל-קופרווסר
, עודכן

אינני יודעת מי היא "רתיבה", לכאורה צעירה מאלג'יריה. לא הייתי כותבת עליה, אלמלא חבר מעיראק הפנה את תשומת ליבי לדף הפייסבוק שלה, וביקש לדעת אם מילות "התקווה" שפרסמה בעברית לצד תרגום בערבית הן נכונות. הגרסה הערבית כללה תוספת, שבה נאמר בין השאר שעמי כנען, מצרים ובבל ירעדו כאשר היהודים ינעצו את כידוניהם בחזותיהם, דמם ייגר וראשיהם ייערפו. "רתיבה" הצביעה על חשיבות לימוד ההמנון הישראלי בבתי הספר בעולם הערבי והמוסלמי, כדי שכולם יידעו מי הם הטרוריסטים האמיתיים ועורפי הראשים ויפסיקו לדרוש מהמוסלמים לשנות את תוכניות הלימודים שלהם ולהוציא מתוכן פסוקי קוראן.

הפוסט שלה זכה, בתוך פחות מיממה, לכ־100 אלף שיתופים ועשרות אלפי תגובות (ועוד היד נטויה). היא לא היחידה - נוסח דומה של ההמנון המזויף הופץ בשנה האחרונה ברשתות החברתיות, ואתר של משרד החוץ בערבית הפריך את הפרסומים. הגבתי לפרסום השקרי עם צירוף התרגום הנכון של ההמנון בערבית לדף של "רתיבה". זכיתי בתגובה לקללות עסיסיות, וזה לא מפתיע בהתחשב בכך שכמעט בכל מדינות ערב, כולל הפרגמטיות שבהן (דוגמת ירדן, סעודיה וגם הרש"פ), תוכניות הלימודים ממשיכות להכיל מסרי שטנה נגד ישראל והיהודים.

מנהיגי העולם הערבי שלטו במשך שנים בערוצי התקשורת וחינכו את אזרחיהם לשנוא את ישראל והיהודים, תוך האשמתם בכל תחלואי העולם. זו שיטה יעילה עבורם להסיט את תשומת ליבו של הציבור מהבעיות הפנימיות ולבצר את השלטון. היום אנו נמצאים בעידן אחר: הרשתות החברתיות מאפשרות לכולם להגיע למידע שהיה חסום עד כה, ליצור קשר עם ישראלים ולהבין שהם אינם מפלצות עם קרניים השותות את דמם של הערבים. ציפיתי מעשרות אלפי המגיבים שלא ילכו שולל אחר שקריה של "רתיבה" ושיגלו זאת אם יתרגמו את ההמנון בעברית באמצעות גוגל. אבל דומה ש"רתיבה" הצליחה לשקר להם כמו שמנהיגיהם שיקרו להם במשך שנים.

בחודש האחרון אנו עדים להפגנות רחבות היקף בעיראק ובלבנון, שאליהם הצטרפה בסוף השבוע האחרון גם איראן, שבהן קוראים המפגינים לשינוי הסדר הפוליטי מן היסוד. מנהיגי מדינות אלו הזדרזו להטיל דופי באותנטיות ההפגנות ולהאשים את ארה"ב, ישראל וסעודיה כמי שעומדות מאחוריהן. כמו אז, גם היום הם מטילים את האשם ב"אחר", כפי ש"רתיבה" וכל עשרות אלפי האנשים ששיתפו את דבריה, מנסים להתעלם מכך שמי שיורה במכוון בירי חי לעבר החזה של ערבים חפים מפשע ועורף את הראשים שלהם - בא מקרבם.

הקריאה של המפגינים במדינות ערב לנורמליזציה של החיים בארצותיהם עשויה להביא, שלא במכוון, גם לשחרור הדרגתי מהקיבעון ולפתיחות רבה יותר ביחס לישראל. זה עשוי לקחת זמן, אבל כשלעצמי, עוד לא אבדה תקוותי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...