"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
דרוש: שר ביטחון לאומי
כדי להציל את יהודה ושומרון, יש לשים בראש המערכת שמופקדת על ניהולם מישהו שמחויב לדרך ולמשימות הנגזרות ממנה • לא מספיק שתקום ממשלה בראשות נתניהו
בניה פלשתינית סביב הארמון השלישי של הורדוס ושל החשמונאים ????? ?????? ????? ??? ??? ??? ??? ????? *** Local Caption *** 15.12.17 ? | צילום: בנימין טרופר בית ספר שדה כפר עציון

דרוש: שר ביטחון לאומי

כדי להציל את יהודה ושומרון, יש לשים בראש המערכת שמופקדת על ניהולם מישהו שמחויב לדרך ולמשימות הנגזרות ממנה • לא מספיק שתקום ממשלה בראשות נתניהו

שרה העצני כהן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

מול עינינו מתהווהביהודה ושומרוןמדינה פלשתינית. מדי יום נשמטים מידינו חבלי מולדת, לא בהסכמים נוצצים ובפרסי נובל אלא בשטח.

בפרץ עומדים ארגונים ואזרחים רבים, אבל רגע לפני הבחירות הבאות עלינו שוב צריך להגיד את זה באופן ברור: המענה האמיתי חייב להיות פוליטי ומדיני. לא באמצעות עוד הסכם קואליציוני, אלא בדרישה של תיק הביטחון כתנאי לממשלה.

כל מי שעוסק בתחום ההתיישבות, מבין שאנחנו רגע לפני נקודת האל־חזור. מדי יום הערבים קובעים עובדות בשטח - עד לאחרונה בהעלמת עין של ישראל, ובשנה האחרונה בסיוע אקטיבי שלה - בונים, סוללים, מעבדים, נוטעים, ובדרך מנפצים כל אתר מורשת יהודי במטרה למחוק כל עדות וזכר לקיום היהודי כאן. בניגוד להצהרות שנשמעות לאחרונה מצד מועמדים המכנים עצמם ימין ומלהגים על "צמצום הסכסוך", כי "מדינה פלשתינית אינה עומדת כרגע על הפרק" - לנגד עינינו מתהווה וקמה מדינה פלשתינית, ברשות ובסמכות של מדינת ישראל.

ארגוני הימין וגופי ההתיישבות עמלים במשך שנים לעצור את הסחף - בשטח, במסדרונות הפוליטיים, בבתי המשפט, במדיה החברתית ובכלי התקשורת - אבל הכלבים נובחים והשיירה נוגסת בשטח. לא סופרים אותם, או יותר נכון, מצפצפים עליהם.

שינוי אמיתי של המציאות לא יגיע מעוד הסכם קואליציוני, הפגנה, קמפיין רשת, מבצע נטיעות, עתירה או חווה, אלא כפי שאמר פעם מישהו: רק אם נשים יד על ההגה; רק אם המתיישבים יפסיקו לתת ליד הנעלמה להחליט עבורם מי ינהל את חייהם, וייקחו את גורלם בידיהם. במקום לחזר על פתחיו של שר הביטחון שיזרוק עצם, ובמקום לחפש דרכים יצירתיות לעקוף אותו ולכפות עליו החלטות שהוא לא יישם לעולם, צריך פשוט להיכנס לתפקיד במקומו.

כדי שלאחר החגים תקום בישראלממשלה ציוניתשתעצור את הכיבוש הערבי של יהודה ושומרון, שתייבש את מקורות המימון שלו, שתאכוף את החוק על הערבים - גם במערכה המדינית שהם מנהלים וגם בכבישים - שתתחיל למשול, שתפתח את ההתיישבות היהודית, שתגן על המתיישבים בזירת הפנים ועל זכותנו על הארץ בזירת החוץ, שתסגור את המינהל האזרחי (כפי שנקבע בהסכמי אוסלו) ולא תאפשר לזנב להמשיך לכשכש בכלב, ושתקבל אחריות על אתרי המורשת שלנו, ששרדו במשך אלפי שנים כדי לספר את סיפורו של העם היהודי בארץ מולדתו, וכיום כ־80 אחוזים מהם נתונים בסכנת הכחדה (כל הדמעות לא יצליחו למחוק את החרפה) - לא מספיק שתקום ממשלה בראשות נתניהו. גם אם תהיה "ממשלת ימין מלא מלא", זו אינה ערובה מספקת לשינוי.

כדי להציל את יהודה ושומרון, יש לשים בראש המערכת שמופקדת על ניהולם מישהו שמחויב לדרך ולמשימות הנגזרות ממנה. מישהו שמגיע למשרד הביטחון כדי לשנות מדיניות, לעשות סדר ולנקות אורוות. אדם נחוש, אמיץ, שלא מפחד ללכת נגד הזרם, גם אם יחטוף מכל הכיוונים, ושמבין שעת צרה היא ליעקב. מפלגת הציונות הדתית והגורמים הלאומיים בליכוד חייבים להציב את הדרישה לתיק הביטחון כתנאי לממשלה הבאה. זה צו השעה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...