העורף זקוק לחקיקה | היום

העורף זקוק לחקיקה

בימים אלה מלאים אמצעי התקשורת בכותרות ענק. האם יגייסו את החרדים, בכמה יעלה המע"מ ומה יהיה גובה מס החברות. הכותרות הללו עוסקות בנושאים חשובים, אפילו חשובים מאוד. אך עם כל הכבוד, לא אלה הם הנושאים הדחופים בימים אלה במדינת ישראל.

בארבע השנים החולפות כיהנתי כיו"ר ועדת המשנה של ועדת החוץ והביטחון להגנת העורף. במסגרת התפקיד קיימנו דיונים רבים עם כל הנוגעים בדבר, וכעת הגיע הזמן למעשים.

למיליוני תושבים במדינת ישראל אין לאן לפנות במקרה של אזעקת אמת: לא מקלט, לא מחסה ובוודאי לא ממ"ד ביתי. מדובר באזרחים שבסיבוב הלחימה הבא כל שיישאר להם הוא לשבת בבית מתחת למשקוף ולהתפלל שהטיל, אם ייפול, לא ייפול בקירבתם.

לבעיית המיגון יש פתרונות פשוטים וזמינים: תמ"א 38, פינוי ובינוי ומיגון חדרי מדרגות והפיכתם למרחב מוגן קרוב לדירה בעלות נמוכה יחסית. עבור מיליוני תושבים פתרון של מיגון חדר המדרגות עשוי להיות ההבדל בין חיים למוות. בשביל קשישים, נכים ואנשים מוגבלים האפשרות לפתוח את דלת הבית ומייד להימצא במרחב מוגן היא לא פחות ממצילת חיים.

יש ממשלה חדשה בישראל, ואני מאמין כי יש בכוחה לשנות את המצב. לתפקיד השר להגנת העורף מונה גלעד ארדן, איש של עשייה שהוכיח עצמו בכל תפקידיו הקודמים. בצוותא עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, שהצליח לשנות את מבנה מערך הכיבוי בתוך חודשים ספורים לאחר האסון בכרמל ואשר חותר באופן תמידי להתרת חסמים ולצמצום ביורוקרטיה, צריכים השניים להביא לחקיקת בזק בנושאים אלה.

כשמקשיבים לאלוף פיקוד העורף, אלוף אייל אייזנברג, שלאחרונה אמר כי חיזבאללה לבדו מפנה לישראל 5,000 ראשי נפץ, ברור לכל בר דעת שזה הזמן לעשייה. כפי שאריק שרון דחף לחקיקה מתאימה ומזורזת בתקופת קליטת העלייה בתחילת שנות ה־90, כך צריכה הממשלה הנוכחית להרים את הכפפה ולרשת את ישראל במרחבים מוגנים לכל אזרח. צריך לתת לנושא עדיפות עליונה, מכיוון שכל יום שעובר מקרב אותנו לסיבוב הבא, וכל מה שנספיק לעשות לפני פרוץ הלחימה יביא לחיסכון בחיי אדם.

זאב ז'בוטינסקי כבר הגדיר את חמש החובות של המדינה כלפי האזרח: מזון, מעון, מלבוש, מורה ומרפא. כל החובות חשובות, אבל מעל לכל המדינה מחויבת לשמור על חייו של האזרח. זו גם חובתה של הממשלה הנוכחית.

הזמן הנכון הוא היום, ולא מחר או מחרתיים, כדי שלא נצטרך לתפוס את עצמנו מאוחר יותר ולשאול מדוע חיכינו במקום לעשות.

הכותב כיהן כיו"ר ועדת המשנה של ועדת החוץ והביטחון להגנת העורף בשנים 2013-2009טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר