"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אל תבלבלו חוסר מקצועיות בגזענות: על הבלאגן במינסוטה

,עודכן

עונת מבוזבזת רודפת עונה מבוזבזת במינסוטה, עם קבוצה שאמורה להיות מסוגלת לכל הפחות להשיג את המאזן השמיני בטיבו במערב. כדורסל מנצחים על המגרש ולא על הנייר, ולמרות שלל הצעירים ששיחקו בשורות הטימברוולבס, מאז שקווין גארנט הועבר לבוסטון היא הצליחה להעפיל לפלייאוף פעם אחת בלבד לצד היותה העונה היחידה שסיימה את העונה במאזן חיובי מעונת 2004/05. בקיצור, בלאגן.

מורשת של כישלון

לפני שלושה ימים פוטר המאמן ראיין סונדרס, הבן של האגדה המקומית פליפ סונדרס. הקבוצה מחזיקה במאזן הגרוע ביותר בליגה ולמרות שישנם נסיבות מקלות לחוסר ההצלחה שלהם העונה (קארל-אנתוני טאונס חווה אובדן אישי עצום בעקבות הקורונה, נפצע וממעט לשחק. דיאנג'לו ראסל אובחן עם פציעה בברך וייעדר 4-6 שבועות ומאז שהצטרף לקבוצה הוא ו-KAT שיחקו רק 5 משחקים ביחד), לא הייתה ברירה אלא לבצע מהלך.

הפיטורים לא מפתיעים בלשון המעטה. במהלך שתי העונות בהן אימן סונדרס את הקבוצה היא מחזיקה במאזן עגום של 43-94. הבעיה החלה כשהוכרז על מחליף במהירות שיא. תוך פחות מ-12 שעות לאחר מכן מונה עוזר המאמן של הטורונטו ראפטורס כריס פינץ' למאמן הראשי של מינסוטה. עוד טענה שצצה היא אחת לפיה עוזר המאמן של סונדרס, דיוויד ואנטרפול, לא קיבל הזדמנות להתמודד לתפקיד.

סונדרס. לא מפתיע // צילום: AP
סונדרס. לא מפתיע // צילום: AP

סערה ושמה אמריקה

בארצות הברית המקוטבת והמשוסעת פוליטית, המהלך של הנשיא לענייני כדורסל במינסוטה גרסון רוסאס לא התקבלה בטוב בלשון המעטה. המינוי המהיר נצבע בפן גזעני שהציג את הצוותים המקצועיים בתור מועדון חברים סגור ומיושן. יש לציין כי ישנו קשר מקצועי בין פינץ' לרוסאס- השניים שיתפו פעולה ביוסטון ועל סמך היכרות זו שקל רוסאס למנות כבר ב-2019 את פינץ' לתפקיד המאמן לפני שקידם את סונדרס. מיד לאחר שהוכרז המינוי החלו לעלות טענות נגד התהליך, כשדמיאן לילארד וסי. ג'יי מקולום קמו להגנת ואנטרפול שלקח חלק בצוות המקצועי של הטרייל בלייזרס במשך 7 עונות.

בין אם פינץ' מועמד ראוי לתפקיד או לא הוא פקטור מזערי בדיון. זה מצער ובעיקר משמש להרס הענף שסחף את המריבות הארציות לתוך מגרשי הכדורסל והפך כל מהלך לגזעני בפוטנציה. על פי חוסר היכולת של הקבוצה לייצר הצלחות לאורך תקופה כל כך ברור שזעזוע הפך לצורך בהול. בספורט, ובמיוחד בליגה שבונה על הכוכבים שתמשוך אותה קדימה, הדמות הראשונה שהופכת לש"ג היא האחת היושבת על משבצת המאמן. ההחלטה להביא סיוע מבחוץ, לפחות במקרה הנוכחי, נראית כמו החלטה נכונה.

אני סקפטי מאוד שהיא נבעה מגזענות למרות שנוח להציג אותה ככזאת. אגב, זו לא הפעם הראשונה שעלתה טענה על גזענות בעת מינוי מאמן. בתחילת העונה הנוכחית הברוקלין נטס הואשמו בכך כשסטיב נאש, שחקן היכל התהילה עם שני פרסי MVP וניסיון בצוות מקצועי שצבר בגולדן סטייט, מונה למאמן הקבוצה. טענות דומות לא עלו כשאמארה סטודמאייר נחת בבקרלייס סנטר היישר מתל אביב.

קריאה דחופה לחזור ליסודות

עד לפני יומיים השמות של פינץ' ו-ואנטרפול היו יחסית אנונימיים. האוהדים צופים במשחקים בשביל השחקנים, לא המאמנים, ולא באמת אכפת להם מי עומדים על הקווים, מה צבע עורם, כל עוד הם מביאים את הניצחון. מוסר ההשכל מהסיפור הנוכחי הוא שהטימברוולבס מנוהלים בצורה לא מקצועית. זה לא חדש כאמור. אנקדוטה אחת שמשליכה אור על העניין היא הקשר השבור בין קווין גארנט לבעלים של הקבוצה גלן טיילור, אותו גארנט כינה בהזדמנות 'נחש'.

ככה לא מתייחסים לכוכב הגדול והחשוב ביותר ששיחק במדי הקבוצה לדורותיה, וכשזה זה היחס לאבן יסוד אסור להיות מופתעים כשנחשפים לתהליכים פנימיים עקומים לא פחות. גזענות או לא גזענות, הסיפור הנוכחי ממשיך את מסורת הכישלון שטופחה במינסוטה. יתכן שהפעם, אפילו הלוזריות ארוכת השנים שלהם חצתה גבול שממנו יהיה קשה לחזור.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

מערכת היום

מערכת "היום“ מפיקה ומעדכנת תכנים חדשותיים, מבזקים ופרשנויות לאורך כל שעות היממה. התוכן נערך בקפדנות, נבדק עובדתית ומוגש לציבור מתוך האמונה שהקוראים ראויים לעיתונות טובה יותר - אמינה, אובייקטיבית ועניינית.

כדאילהכיר