"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

למה באמת עצרו את שושקה

,עודכן

שושקה, הדמות שעוטה על עצמו האמן זאב אנגלמאיר, לא נעצרה במקרה בהפגנה בבלפור. איש לא באמת חשב שמדובר בהטרדה מינית, היא נוכחת בקביעות בהפגנות. למעצר שלה, כמו לחקירתה של איריס בוקר בעקבות ציוץ בטוויטר, יש מטרה ברורה: להעניק למפגינים תדמית של סוטים וולגריים.

עד לפני כמה שבועות, סמל המחאה היה אמיר השכל. טייס, חוקר שואה, אדם מן היישוב. כשהוא נעצר, משהו באנשים כמוהו נשבר. ישראלים של מעמד ביניים, מבוגרים, בעלי משפחות, אנשים ששירתו בצבא, שעושים מילואים ונושאים בנטל. התחושה היתה שאם אדם כמוהו הופך לאויב הציבור, אז מישהו איבד את זה לגמרי.

הוא, ורבים שהצטרפו בעקבות מעצרו, קלקלו לסביבת רה"מ את התוכניות: שם התאמצו להציג את המפגינים כאנרכיסטים, ובמקום זה קיבלו יוצאי יחידות קרביות, אנשי חינוך, עובדים סוציאליים וסטודנטים. לא בדיוק חבורת פאנקיסטים חובבי רוק כבד מכיכר טרפלגר בלונדון, יותר בכיוון של חבר'ה על הדשא, שהאקסטרים שלהם זה פוליקר בקיסריה. בהדרגה הצטרפו למחאה גם אנשי כיפות סרוגות וחרדים. התמונה של הברסלבים תוקעים בשופר כשהם מוקפים בצעירים ובמבוגרים חילונים למהדרין, לא עשתה טוב ללחץ הדם בבלפור. הם מתמחים בהפרד ומשול, וכל ניצוץ של חיבור בין קבוצות מצית בהם צורך מיידי לפלג.

עכשיו צריך היה להרחיק את מי שנחשב ל"בייס" מהמחאה. לייצר למפגינים תדמית שתרתיע את הצד היותר שמרני, זה שנוהג לחתום הצהרות נאמנות לנתניהו. ומה יותר מפחיד ממחאה מינית מופקרת ומתירנית? גברים לבושים כמו נשים עירומות, נשים שמשתמשות במילים גסות, איום ממשי על ערכי המוסר והמשפחה, סדום ועמורה.

מה עושים? מפנים זרקור. מתוך עשרות אלפי מפגינים, מוצאים את ההוא שפלט משהו טיפשי או זו שהניפה שלט סר טעם. רה"מ ומקורביו מתמחים באיתור הבודדים ובהפיכתם לסמל. בהפגנה שקטה ולגיטימית, הם יצליחו למצוא את ההוא שנושא גיליוטינה; בין ים דגלי ישראל, הם יצליחו לאתר את הדגל הפלשתיני; בין שלל הנואמים, הם יצליחו להבליט את הגרבוז התורן.

והפעם זאת שושקה. שמצטרפת לבחורה שהורידה את חולצתה ולבלון אינפנטילי עם כיתוב פוגעני, וביחד, בעולם על פי בלפור, הם יוצרים מפגן מזעזע של אלימות מינית. כל מי שחרדים לנפשותיהם ולנפש ילדיהם, חייבים להדיר רגליהם מההפגנות האלה. המפגינים הם לא אנשים מן היישוב, הם חבורת הזויים שטופי זימה.

אין תואר שנתניהו ואנשיו לא ניסו להדביק למפגינים - אנרכיסטים, מפיצי מחלות, נוטפי ריר. ניסו כבר להשחיר את פניהם, שלחו אנשים לצבוע אותם בלבן. עכשיו הגיע זמן הוורוד־פוקסיה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר