הסיבוב השני נפתח עם שתי הפתעות, כששתי המוליכות נעצרו אצל נועלות הטבלה, מה שהפך את המפגש בין הפועל ב"ש לביתר ירושלים להזדמנות גדולה להחזיר לעצמן את התקווה והאשליה שהן יכולות להפוך את מאבק האליפות לתלת־ראשי.
בכר המשיך לשנות ולנסות, והפעם ההפתעה היתה ספסולו של מלך השערים בן שהר. האסלביינק פתח כחלוץ יחיד, עמית ביטון במרכז ההגנה במקום טאהא הפצוע וקלטינס הצטרף לשמיר וז'וסואה בקישור. רוני לוי, מנגד, העביר את קונטה למרכז ההגנה ופתח עם קונסטנטין, בעל היכולות ההתקפיות, כמגן ימני במערך 4:3:3.
המחצית הראשונה היתה במעמד צד אחד, של האורחת. ההבדלים בין הקבוצות באו לידי ביטוי באגפים. בעוד לוי העלה מגן התקפי בצד ימין יחד עם שני שחקני כנף טבעיים בעלי יכולת אישית ומהירות - גארסיה ופלומין, ב"ש העלתה בכנף שמאל את ספורי - הקשר הקדמי שכל דקה באגף עושה לו ולקבוצתו עוול, ואת מארין - שממש משתדל, אבל כשהוא על המגרש ב"ש משחקת דה פקטו עם עשרה שחקנים. אם נוסיף לשניהם את גולדברג, שהוא יותר בלם ממגן (לא ברור לאן נעלם אורן ביטון), נבין למה צד שמאל של ב"ש היה חסר משמעות ואיפשר לבית"ר לחגוג ולהגיח משם שוב ושוב, ואכן משם גם הגיע השער.
בכר ביצע שני חילופים - מליקסון במקום שמיר שנפגע וזריהן במקום מארין - כדי להוסיף זריזות ותחכום במרכז (מליקסון תופקד מאחורי האסלביינק) ונוכחות באגפים (זריהן). המחצית השנייה נפתחה בסערה עם עשר דקות טובות של ב"ש ואדום להאסלביינק, שהתחלפו בעשר דקות טובות של בית"ר ואדום לוורדאסקה. בכר זרק את שהר למגרש בתקווה לנס, אבל חנוכה מגיע רק בשבוע הבא ובית"ר חגגה ניצחון יוקרתי.
המחמאות מגיעות לביתר וללוי על הכנה טובה ומשחק טקטי ואגרסיבי, שפגע בב"ש בדיוק בנקודות התורפה שלה. אבל הסיפור הוא ב"ש, שנמצאת במצב מנטלי של התפרקות.
ארבעה הפסדים בחמשת המשחקים האחרונים, יחד עם שלושה הפסדים רצופים בטרנר, הם הזרקור הגדול, אבל הבעיות נמצאות מתחת לפנסים. ההתעקשות של בכר על מארין וספורי באגפים תמוהה, המחיקה של אורן ביטון לא ברורה, השינויים הבלתי פוסקים בהרכבים פוגעים בתיאום ובביטחון של השחקנים והקבוצה חסרת אונים התקפית עם שלושה שערים בחמישה משחקים.
בכר בבעיה קשה, אולי הקשה בקריירה שלו. אם לא יהיה מהפך דרמטי ופאוליניו יתברר כוואקמה החדש, ב"ש בדרך לעונה שנייה ברצף בשולי הפלייאוף העליון, ואולי אנחנו בעונה האחרונה בעידן המופלא של גדול מאמניה בכל הזמנים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו