"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

על מזבח הקומבינה: הכי שמאל שאפשר

,עודכן

ההצטרפות של יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, למפלגת חוסן לישראל של בני גנץ היא הרבה יותר מאירוע פוליטי. אחרי 71 שנה נפרדת ההסתדרות מבעלת בריתה - ברית הרסנית - מפלגת העבודה. מבחינה זו, גם אם רבים מבוחרי העבודה הטבעיים יעברו לגנץ, ברור שהממסד הישן הגיע לשיא ריקבונו ונעלם.

ההסתדרות לא יכולה להמשיך לשמר את אי־הצדק ההרסני שהיא משמרת, ללא ראש חץ חזק בכנסת. ניסנקורן צודק, לשיטתו, בכך שהעבודה כבר לא יכולה לספק את הסחורה; וזאת, מעבר ליריבות האישית של ניסנקורן עם ח"כ יחימוביץ' שהוא מתעב ועם אבי גבאי, ראש השארית של המפלגה.

כמצופה מראש ארגון שכולו קומבינה, ניסנקורן הפגין יכולות מרשימות במשא ומתן הפוליטי, וככל הנראה הצליח לתמרן גם פוליטיקאי ממולח כמשה כחלון. אמנם שני הצדדים הכחישו את המגעים, אך ברור שהאוצר היה קרוב מאוד להסתדרות, וכך נמנעו מחלוקות בין הצדדים במהלך כהונת הממשלה.

ההסתדרות למדה את מה שמרבית הערבים לא למדו - בחבירה בין הצדדים אפשר להשיג הרבה יותר, מאשר במשחק האיזונים והבלמים. אלא שהמערכת התוך־מדינתית בנויה על כך שהתעשיינים יתנגדו להסתדרות, ושניהם יתנגדו לממשלה; חיתוך האינטרסים בין שלושתם שומר על האינטרס הציבורי ויוצר את הפשרה הטובה ביותר.

המהלך הנוכחי, לבד מכך שהוא קובע את המסמר האחרון בארון הקבורה של מפלגת העבודה, מוסיף בהירות לבחירות המתקרבות. ניסנקורן עיקר את הוויכוח על השאלה מיהו גנץ. לא רק שהוציא אותו מהארון; הוא הציב אותו בחלון הראווה. ניסנקורן צריך את גנץ כאוויר לנשימה. הוא לא הסתפק בכחלון ואין לו מקום בליכוד, כך שגנץ הוא חבל ההצלה שלו. הסיוט של ניסנקורן הוא חשיפה לכנסת שבה אין לו כוח פוליטי לכופף החלטות, ואלו יצטרכו להתקבל לפי ההיגיון וטובת הכלל.

בכנסת כזו אפשר יהיה לבטל את החוק העות'מאני, המאפשר להסתדרות לנהל את כספיה מחוץ לביקורת הציבור. בכנסת כזו לא יהיה מי שיכשיל את החוק שאוסר השבתות הזדהות, או חוק שישנה את העוולה הקומוניסטית, שלפיה מיעוט עובדים כופה על הרוב הצטרפות לארגון עובדים, ויתור על הייצוג האישי ותשלום דמי חבר שערורייתיים.

דווקא בשעת כושר כזו, שבה אפשר להציל את הכלכלה מאחד מתחלואיה הגדולים ביותר, פותח גנץ את הדלת הראשית ומבקש להציל את ההסתדרות, וכך להמשיך להקריב את הקופה הציבורית על מזבח הקומבינה.

עכשיו הדברים ברורים כשמש. יש לציבור זמן לעכל את המפה החדשה ולבחור מתוך הכרה ברורה. למי שהיה ספק קודם, ברור כעת ש"לא ימין ולא שמאל" זה הכי שמאל שאפשר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

ערן בר-טל

העורך הכלכלי של "ישראל היום". שימש מרצה ל"פיתוח חשיבה כלכלית" בבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטת בר-אילן. בוגר קורס עורכים בינלאומי של מגזין (BusinessWeek (McGraw-Hill. עורך המהדורה העברית "החופש לבחור" של פרופ' מילטון פרידמן, עומד בראש העמותה "כלכלה בשבילך", לקידום השכלה כלכלית. מרצה על: כלכלת ישראל; כיסוי תחומי הכלכלה בתקשורת; עקרונות החשיבה הכלכלית; כסף והשקעות וכן בניית מערכי הדרכה ייחודיים בענייני כלכלה ותקשורת.

כדאילהכיר