אסור לתת לו ללכת | היום

"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אסור לתת לו ללכת

, עודכן

אמש, בהיעדר פענוח לסיבת הסתלקותו המפתיעה של משה כחלון מהזירה הפוליטית; ובעוד יודעי הח"ן ושותפי הסוד הקלאסיים מודים בלב כבד כי אינם יודעים מה באמת הניע אותו לפרוש בשיא, כמעט בשיא - כל השערה פרועה נדונה בכובד ראש. פרישתו היתה כה בלתי צפויה, שהפכה כל תסריט דמיוני ללגיטימי.

פרשנים אמרו הכל. הוא רוצה לסחוט מבנימין נתניהו תפקיד בכיר יותר. הוא תובע להיות שר האוצר הבא. אך תוקפנות כזאת אינה דרך הפעולה המתאימה לכחלון. הוא אוהב להיות נאהב. מה גם שהיו לו סיכויים רבים לסיים את הפריימריז במקום הראשון, ובין זה לבין יום הבחירות לכנסת היה יכול לנהל משא ומתן מעמדה של כוח ובגיבוי של הצלחה מוכחת.

אולי הוא נסחט? אם כן - כי אז על רקע בלתי ידוע. אין קצה חוט. נכון שלעיתים גם השערה המצוצה מן האצבע מתגלה כנכונה. אך לא כן ברוב המקרים.

כחלון הוא השר הפופולרי בליכוד. התקשורת מלטפת אותו. הוא חביב הלוחמים בטייקונים. מוריד המחירים. סיפור סינדרלה של הנער מגבעת אולגה שהפך לאקדמאי בתחום המשפטים ומדע המדינה וגאה באמו שאינה יודעת קרוא וכתוב, אבל מי יתחרה בתבונתה-

הכל נשמע אפשרי, עד שאמש בשעת לילה מאוחרת שמעתי את דבריו ואת צליל קולו, ואת הסתמכותו על מה שאמר בשורה של ראיונות במשך שנים ועל כך שכבר שלוש פעמים שוחח עם בנימין נתניהו על כוונתו לפרוש ולא הפתיע אותו.

עם פרסום הודעתו קיבל יותר מ-1,500 מסרונים. אחד מהם מאילן בן דב, שבשעת המשא ומתן עם חברות הסלולר האשים אותו כי הוא לוחץ להורדת המחירים כדי להיות פופולרי בפריימריז בליכוד. אז השיב לו כי הוא טועה, אין בכוונתו להמשיך בחיים הפוליטיים. לאחר 12 שנים בזירה הציבורית, בכוונתו לפנות לעיסוק אחר. בן דב לא האמין. אמש הודה כי אכן. מילה שלו היא מילה. כך אמר בשורה של ראיונות במשך שנים, ומדוע לא מאמינים לפוליטיקאי-

אם הסברו של כחלון אמת, כי אז הוא פוליטיקאי מזן בלתי מוכר. לא היתה עוד פרישה כזאת על סף ההצלחה, במקום כה בכיר בפיסגה, בגיל כה צעיר (52). בתנאי שזה נכון - כי אז הוא איש ציבור מדהים וחדשן בזירה הפוליטית הישראלית. פרדוקס - כחלון אדם שאסור לתת לו ללכת מהפוליטיקה, אבל אם לא ייתנו לו ללכת, אי אפשר יהיה להעתיר שבחים כה רבים על אמינותו.

רק שלליכוד הוא גורם בעיה גדולה. הוא מכווץ את פניה החברתיים של המפלגה מאה ימים לפני הקלפי, מאלץ אותה לחפש ולמצוא שכפ"ץ אחר מול הסתערותה הצפויה של שלי יחימוביץ' בדרך לקלפי של הכנסת ה-19. כל יום במערכת הבחירות וההפתעה שלו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר