"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הבידוק בהר הבית: לצד הרגישות - הכרח בל יגונה

,עודכן

השפה בכללותה והשפה העברית בפרט יודעות לכסות במילה או שתיים מצבים מורכבים שמוטב שלא היו באים אל העולם. בידוק ביטחוני. מילים תמימות שטומנות בחובן מנגנון הדומה בעיקרו לבדיקת החמץ הכי מחמירה, בליווי תותחי אש במקום הנרות. איך הגענו למצב שבו עלייה למטוס נראית כטקס התערטלות מבגד והפרטת כל פריט לבוש ואוכל? כיצד נהפכו נמלי תעופה למקומות המאובטחים בעולם, וזאת רק כדי למנוע ניסיון פיגוע או חטיפה? והחמור מכל, מדוע יש לבדוק במכשור חדיש אנשים תמימים הרוצים להתפלל?

49 שנים חלפו מאז נחטף מטוס אל על בואינג 707 לאלג'יריה בדרכו מרומא לישראל. החטיפה העלתה את קרנו של הארגון לשחרור פלשתין, אש"ף, בראשות ערפאת, וסוקרה בהרחבה. אמנם כל הנוסעים ואנשי הצוות שוחררו, אך בתמורה לשחרור מחבלים מן השורה הראשונה. ובעצם מאז, בידוק ביטחוני הפך למילת קוד לפחד מטיסה. הבידוק הלך והתעצם בארץ ובכל נמלי התעופה. מדינת ישראל הובילה את הבידוק המחמיר.

מטוסים רבים נחטפו, חלקם פוצץ על הקרקע, אחרים באוויר. שגרירויות נחסמו בקירות אבטחה מאסיביים, מרכולים וחנויות מאובטחים כדרך שגרה. המאבק בטרור, מתברר, הביא פרנסה לרבים. רבים מדי. איש אחד, תפיסת עולם אחת. טרור, זה הקוד לפריסה האינסופית של בני אדם המגינים מפניו, המונעים כניסה חופשית לבית כנסת או לתיאטרון, לאצטדיון כדורגל או סתם לסניף דואר.

איש לא רצה בכך. איש לא הגה בליבו מצבי קיצון כאלה. הכתובת אחת היא, הטרור. ומכאן אל הבידוק הביטחוני בהר הבית. אם כעת "נזכרו" בבידוק ביטחוני מחמיר ולא בדיוק פולשני, סימן שקודם לא היה. קרה משהו. קרה משהו חמור. מתוך מתחם התפילה האמור להיות קדוש לכל הדתות, ושבפועל נשלט על ידי הוואקף, יצאו המחבלים וירו בשוטרים שמגינים על ציבור המתפללים וחוזר חלילה. כמה מוזר.

מהו מגנומטר? בסך הכל מכשיר המגלה מתכות. מה בסך הכל רוצה מערכת הביטחון? למנוע מצב שבו בקלות כה רבה יזלגו מחבלים נושאי נשק אל מתחם התפילה, הריהו הר הבית. מיליוני אנשים ברחבי העולם עוברים בידוק פולשני והשיקוף המגנטי הוא הקל מכולם, אז מדוע הוואקף וחבריהם מתנגדים? מדוע אפילו קול חרישי של גינוי לא יצא מפיהם, ובמקום זאת הם מסרבים לבידוק, שמא הם מסתירים משהו? שמא על ראש הגנב בוער הכובע? והרי ההיסטוריה הקשורה באופן ישיר אל חברי הטרור מוכיחה בעליל כי כל אמצעי הביטחון הקפדניים המעיקים כל כך, היקרים כל כך, באים כתוצאה ישירה של טרור מתמשך זה יובל שנים, ששיאו ברצח שוטרים המגינים על המתפללים המוסלמים, אז מדוע כה קודרים פניהם של הוואקף וחבריו?

שיסבירו בבהירות מדוע אין הם מגנים את הטרור ומתנגדים באופן כה מתמיה לבידוק ההכרחי ומציל הנפשות הזה. מגנומטרים בהר הבית

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

מערכת היום

מערכת "היום“ מפיקה ומעדכנת תכנים חדשותיים, מבזקים ופרשנויות לאורך כל שעות היממה. התוכן נערך בקפדנות, נבדק עובדתית ומוגש לציבור מתוך האמונה שהקוראים ראויים לעיתונות טובה יותר - אמינה, אובייקטיבית ועניינית.

כדאילהכיר