"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

על הגרעין האיראני

,עודכן

השמחה באיראן על ההפעלה הניסיונית של הכור עדיין מוקדמת. למרות הצהלה, הניסוי שהחל אתמול הוא רק הדמיית מחשב בהפעלת ליבת הכור. בתוך כך מסתירים האיראנים את העובדה שטרם הורכב בכור חלק חיוני של ציוד.

גם אתמול נמנע הנציג הרוסי מלהתחייב על מועד כלשהו לתחילת עבודתו הקבועה של הכור. הרוסים אינם מזדרזים לעמוד בהתחייבותם החוזית עם האיראנים בכל הקשור לכור בבושהר. כל עוד לא הושלמה בנייתו, הכור מהווה עבורם מכרה זהב איראני וקלף מיקוח בינלאומי.

את החוזה עם איראן על בניית הכור חתמו הרוסים ב-1994 והתחייבו להשלים את בנייתו בתוך ארבע שנים, במחיר כולל של 800 מיליון דולר. מאז עברו יותר מ-14 שנים, במהלכן הצליחו הרוסים להוציא מאיראן 1.2 מיליארד דולר, ועדיין לא מוכנים להתחייב על מועד ההשלמה.

אסור לזלזל בבעיות הטכניות והטכנולוגיות העומדות בפני הרוסים: מבנה הכור תוכנן על ידי חברת סימנס ב-1974 עבור כור גרעיני גרמני. הבניין שופץ פעמיים במהלך מלחמת איראן-עיראק ונגרם נזק למבנה. הרוסים נאלצו להרוס, לשנות ולהרחיב את שלד המבנה כדי להתאימו לציוד שלהם. גם הציוד עבור הכור לא יוצר כולו ברוסיה, אלא כבעבר, חלקים שונים נוצרו ברפובליקות הסובייטיות שבינתיים פרשו מן הממלכה הרוסית והתיאום הטכנולוגי ביניהן התרופף. לפחות במקרה אחד התברר שהטורבינות שהוזמנו באוקראינה חייבות לעבור שינויים.

הניסוי החיוני לקביעת ההתאמה בין כל חלקי הציוד בכור בבושהר טרם נערך. גם ההתקנה של כל המרכיבים החיוניים עדיין לא הושלמה. בסיכומו של דבר, הכור האיראני הוא בינתיים קלף מיקוח רוסי חשוב בהתדיינות עם האמריקנים. בתוך כך דחו הרוסים את מועד השלמת בניית הכור, שנה אחר שנה, במטרה לשמור על יחסים טובים עם ארה"ב. את הדלק הגרעיני שלחו לאיראן רק לאחר שקיבלו את הסכמתו של הנשיא האמריקני לשעבר ג'ורג' בוש, שחשב שבכך איראן תתגמש בסכסוך העשרת אורניום. אבל הוא טעה. נראה לי כי השלמת הכור תידחה הפעם עד קיום פגישה בין אובאמה לעמיתו הרוסי מדבדב, אולם למרות הכל - איראן אינה מוותרת.

הכותב הוא מומחה לגרעין האיראני והיה מנהל "קול ישראל" בפרסית

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר