ההצבעה באונסק"ו: ההתרפסות של המערב | היום

ההצבעה באונסק"ו: ההתרפסות של המערב

בשבוע שעבר נמנעו מדינות מערביות, ובראשן צרפת וספרד, בהצבעה האומללה של אונסק"ו המכחישה למעשה כל קשר של העם היהודי לירושלים, להר הבית ולכותל המערבי. המדינות המוסלמיות כמו אלג'יריה, לבנון ואיראן, אך גם מצרים ומרוקו, הצביעו כולן בעד ההחלטה. "כישלון מונומנטלי של נתניהו", התבטא אהוד ברק. האומנם? האם ניתן היה למנוע את הימנעותן של צרפת וספרד, ואת תמיכתן של המדינות המוסלמיות? נראה שלא, והנה כמה סיבות לכך:

הכרת המדינות המוסלמיות בזכות כלשהי של העם היהודי על מקומות אלה, כמוה ככפירה באיסלאם. המסורת האיסלאמית מספרת שסלימן, הלוא הוא שלמה המלך, היה "מוסלים", והוא בנה מסגד על הר הבית. מציאת שרידי בית המקדש או כל עדות ארכיאולוגית אחרת המצביעה על ההיסטוריה היהודית בת אלפי השנים במקום, פירושה ערעור יסודות האמונה המוסלמית. אין פלא שהווקף הורס בשיטתיות ממצאים כאלה. לכן, כל מאמץ ישראלי להטיית הצבעת מדינות מוסלמיות, כולל כאלה שאיתן מתקיים קשר, נועד מראש לכישלון.

לפני חודש התפרסם ב"לה פיגרו" ראיון עם חוקר שניתח ספרי לימוד לכיתות ז', השנה שבה לפי תוכנית הלימודים הצרפתית לומדים על האיסלאם. מסקנתו העיקרית היא ש"טיאטאו מתחת לשטיח כל מה שעלול להפריע בהוראה ללא חיכוכים של תולדות התרבות האיסלאמית, על גבול ההתרפסות, כל זה בשירות השבח הדוגמטי של החיים בצוותא". החוקר מביא דוגמאות לא רק להעלמת עובדות, אלא גם לסילופן. עיינתי באחד מספרי לימוד אלה ומצאתי עוד העלמה הנוגעת לעם ישראל: ספר ההיסטוריה הנמכר ביותר לכיתות ז' בצרפת מצטט את הסכם עומר, שבו הח'ליף השני, מייד אחרי כיבוש העיר, נתן חופש דת לנוצרים בירושלים. אלא שהציטוט מעלים מהמקור המוסלמי המובא את המשפט הבא: "יהודים אינם רשאים לחיות באל־קודס". ההעלמה אינה יוזמה מוסלמית אלא יוזמה צרפתית של מו"ל גדול גרידא. ניתחתי גם ספר היסטוריה לכיתה י"א, שנה שבה מוצג הסכסוך הישראלי־פלשתיני. מובאת בו מפה המציגה את הר הבית כ"רחבת המסגדים". 

הסיבה להתנהגות זו של מדינות מערביות היא הפחד, הן מעימות חזיתי עם אוכלוסיותיהן המוסלמיות, והן מעימות חזיתי עם המדינות המוסלמיות הרוכשות מהן מוצרים בעשרות מיליארדי דולרים. הכישלון המונומנטלי הוא של המדינות המערביות עצמן. ישראל צריכה לסרב להיות שעיר לעזאזל של מדיניותן המתרפסת של מדינות מערביות. ההחלטה על ניתוק היחסים עם אונסק"ו היא צעד חיובי בכיוון זה. הדבר יחייב את כלי התקשורת המערביים לדווח על הסילוף ההיסטורי הגרוטסקי (שממנו התעלמו בשבוע שעבר), ויעמיד את הממשלות המערביות מול אחריותן להצבעת נציגיהן. 

המחבר הוא חוקר איסלאםטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר