"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הבחירות ומחנות היהודים

,עודכן

אי הוודאות המתעוררת מקמפיין הבחירות בארה"ב, בשילוב עם העוינות שנוצרה בכל הקשור לקואליציה החדשה בישראל, עודדו יהודים פרוגרסיביים בולטים להשיק מסע צלב חדש נגד מדיניות הביטחון הישראלית. פעולותיהם מאיימות על התמיכה העל־מפלגתית, ועלולות לעודד את ממשל אובאמה לאמץ תוכנית שלום שתערער את ביטחונה של ישראל.

ישראל תימצא במצב קשה אם ממשל אובאמה יתמוך ביוזמה הצרפתית הנוכחית. הצהרות פומביות מצד מנהיגים יהודים אמריקנים עלולות להשפיע על מצע המפלגה הדמוקרטית, אשר ישפיע בתורו על ממשל אובאמה היוצא. מאז ועידת המפלגה ב־2012, אז התפרצה מריבה בנוגע לירושלים, התברר שהדמוקרטים הפרוגרסיביים הופכים עוינים יותר ויותר כלפי ישראל. לפי סקר של מכון PEW, מצביעים דמוקרטים ממשיכים לתמוך בישראל בפער של 43% מול 29%, אך העוינות הגוברת בקרב דמוקרטים צעירים ורדיקליים יותר גאתה.

המצב הוחמר עוד יותר על ידי המועמד היהודי לנשיאות, ברני סנדרס, שמינה, ואז פיטר, פעילה אנטי־ישראלית כיועצת שלו לענייני יהודים. בהמשך הוא מינה חמישה חברים לוועדה לניסוח מצע המפלגה הדמוקרטית, מתוכם שלושה הנחשבים עוינים לישראל.

הילארי קלינטון, אשר תהיה ככל הנראה המועמדת הדמוקרטית, העבירה את כל המסרים הנכונים בנאומה לפני איפא"ק. אך קיים חשש שלפיו אם תיבחר, תפעל לרצות את המיעוט האנטי־ישראלי בשורות מפלגתה.

בכל הקשור לתסבוכת הזאת, פעילים ליברליים מהממסד היהודי ראו לנכון להרחיק עצמם מן המדיניות של ממשלת ישראל. דוגמה אחת היא מנכ"ל ה־ADL (הליגה נגד השמצה), ג'ונתן גרינבלט, ששיבח את היושרה ואת הפוטנציאל למנהיגות של קבוצת סטודנטים של J Street. "הפורום למדינת ישראל" (IPF) הליברלי הקיץ מתרדמתו וגייס חברים חדשים, כולל יושב ראש "ועידת הנשיאים" לשעבר, אלן סולו, אחד משוליותיו המובילים של אובאמה. בשיתוף עם קבוצת גמלאי צבא בכירים בעלי השקפה שמאלית ב"מפקדים למען ביטחון ישראל", השיק IPF קמפיין הקורא תיגר על מדיניות הביטחון של ישראל ומתווה צעדים חד־צדדיים שהוא מאמין שעל ישראל לנקוט. המסר הסמוי שלהם הוא שממשלת נתניהו אינה מקדמת את השלום ומתנגדת למדיניות שתי המדינות - טענה כוזבת לחלוטין.

כל עוד ההנהגה היהודית האמריקנית לא תתנער מהקמפיין הזה, המסר שיועבר הוא שרבים מן היהודים האמריקנים מבקשים להרחיק את עצמם מישראל. הדבר עלול לעודד את אובאמה לבודד את ישראל ולהטיל עליה סנקציות. כמו כן, הדבר ייצור ניכור נוסף כלפי ישראל בקרב פעילים במפלגה הדמוקרטית ויעביר מסר שגוי שלפיו סנדרס מייצג קהל מצביעים יהודי משמעותי, מה שיפגע בתמיכה העל מפלגתית ויפחית מהשפעתו של איפא"ק. ומעל הכל, הדבר ישגר מסר לשני המועמדים לנשיאות, שלפיו נטישה של ישראל עלולה שלא להשפיע על מעמדם בקהילה היהודית.

במהלך ששת החודשים הקרובים, ישראל תתמודד מול הלחץ הדיפלומטי הקשה ביותר שבו נתקלה אי פעם. כאשר האירופאים עומדים מן הצד, תמיכה אמריקנית מתמשכת ממשיכה להיות חיונית להגנה על ישראל מפני גל של החלטות וסנקציות אנטי־ישראליות. העם האמריקני תומך באופן מכריע בישראל. יהודים אמריקנים מסורים מהווים קהילה חזקה, ומרבית מנהיגיה הם ציונים מסורים. אסור להם להיות מאוימים. זוהי שערורייה ש"ארגון ציוני אמריקה" הוא הארגון היהודי היחיד שמתבטא באופן עקבי נגד היחס הבלתי הוגן של ממשל אובאמה.

יהודים אמריקנים צריכים לעמוד בראש קמפיין מסיבי שידחק בממשלתם לעמוד לצד ישראל. על ההנהגה לנתק את קשריה עם "ליברלים" הרואים שקילות מוסרית בין ישראל לבין אלו המבקשים את חורבנה. אם יהססו לגנותם, הם יירשמו בהיסטוריה כמוגי לב שלא עמדו והשמיעו את קולם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

מערכת היום

מערכת "היום“ מפיקה ומעדכנת תכנים חדשותיים, מבזקים ופרשנויות לאורך כל שעות היממה. התוכן נערך בקפדנות, נבדק עובדתית ומוגש לציבור מתוך האמונה שהקוראים ראויים לעיתונות טובה יותר - אמינה, אובייקטיבית ועניינית.

כדאילהכיר