"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ונצואלה: ניסוי כושל בצדק חברתי

,עודכן

אחד הניסויים הסוציאליסטיים הגדולים של תקופתנו הגיע בתקופה האחרונה ל"בשלות", והוא מדרדר מדינה שלמה אל התהום. אם יש סיבה שאתם כנראה לא יודעים במה מדובר, זה משום שהעניין מסוקר בצמצום רב אצלנו בישראל. הכוונה היא כמובן לוונצואלה. כן, אותה מדינה עם עתודות נפט עצומות, שהולכת וקורסת.

לפני 17 שנים התרחשה מהפכה סוציאליסטית במדינה על ידי הוגו צ'אבס - איש פשוט שהחליט "לחלק מחדש את העושר", ובהדרגה דירדר את המדינה לפשיטת רגל צודקת במיוחד. בשנים האחרונות רשמה המדינה "שיאים" כלכליים חדשים שהתבטאו במחסור במוצרי יסוד. יורשו בתפקיד ממשיך את הקו הסוציאל־פופוליסטי אבל המגמה, באופן לא מפתיע, רק מתגברת. בין הדיווחים האחרונים שהגיעו מהצד האפל: עובדי המדינה יחויבו לעבוד רק שני ימים בשבוע, אנשים החלו לצוד כלבים, חתולים וציפורים כדי לאכול, מהומות פרצו עקב הפסקות חשמל יזומות ברחבי המדינה ועוד.

זה לא היה תמיד כך. "ונצואלה, אין דומה לה", שרו בשנות ה־70 למילותיו של דן אלמגור וללחנו של משה וילנסקי. באותו שיר עורג אלמגור למדינה עם מכרות הזהב באלדורדו, עם נפט הזורם בקריפיטיו שבה "אין מסים ודפיציטיו". זו מדינה עם משאבי טבע, עצומה בגודלה (יותר מ־900 אלף קמ"ר), בלי אויבים טבעיים חמומי מוח, שנפלה שדודה לאותן סיסמאות של הצדק החברתי.

אבל אצלנו פוליטיקאים רבים ממשיכים בקו הדרישות ל"חינם", ל"סבסוד" ול"פיקוח" הממשלה על תחומי חיים רבים יותר ויותר. נראה שגם בימין, ובייחוד בשמאל, במפה הפוליטית המקומית, לא מוותרים על הסיסמאות, כשלנגד עינינו יש מקרה מבחן נוסף לקריסה כלכלית וסבל לא יתואר של אותו רעיון.

אז איך הצלחנו כאן לצאת מהברוך של ונצואלה? התשובה היא שלא יצאנו: נשברנו, שוחררנו מרוב העול של הכלכלה ההסתדרותית ונולדנו מחדש. המדינה התחילה בפשיטת רגל, והיה זה הסכם השילומים עם ממשלת גרמניה שהציל את כלכלת ישראל בראשית דרכה. בשנות ה־70 המערכת קרסה שוב במשך 15 שנים של אינפלציה הולכת וגוברת. רק תוכנית הייצוב בשנת 1985, שפתחה עשור בסילוקה של מדינת האם־הסוציאליסטית שבתוכה נוסדנו - היינו, ההסתדרות - הצליחה לברוא כאן כלכלה חדשה, חופשית יותר, תוססת, שמושכת להשקעות חכמות בהיי־טק.

המקרה של ונצואלה הוא דגל שחור שצריך להתנוסס מעל כל קריאה לבזיזת פרי עמלם של העשירים העליונים באמצעות תוספת מסים וחלוקתם מחדש לפי מפתח של כוח פוליטי, גם למי שרוצים לחלק מתנות לעם. יש רבים שעורגים לאותן סיסמאות, הבעיה מתחילה כשמנסים באמת ליישם אותן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר