פסילות לצורך יחסי ציבור | היום

"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פסילות לצורך יחסי ציבור

, עודכן
0

ועדת הבחירות המרכזית פסלה אתמול את חנין זועבי וברוך מרזל מלהתמודד בבחירות לכנסת הבאה. נוכחות שניהם באולם המליאה אינה לכבודה של ישראל, אך הצבעת שתי הסיעות הטוענות לכתר ראשות הממשלה - הליכוד והמחנה הציוני - היתה מביכה.

המחנה הציוני נשבע בסיבובים קודמים בשם חופש הדיבור, אך במירוץ החנף אחרי קולות הבוחרים קפצו יצחק הרצוג וציפי לבני על עגלת פסילתה של זועבי. מנגד פיצל הליכוד את הצבעתו. בעד פסילת זועבי, אבל נגד חסימתו של מרזל המייצג את מורשתו של מאיר כהנא.

הפוליטיקאים לא התפנו לדיון ענייני, גם לא האזינו למשפטנים מקצועיים. ההצבעה היתה על פי אינטרס מפלגתי מובהק, וכך גם הובנה אתמול. זועבי ומרזל יודעים - כל אחד בעמדתו - כי ההכרעה תתקבל בבית המשפט העליון, ורבים הסיכויים כי שם תתהפך ההחלטה על פיה. הדבר הפך כמעט למסורת, מכנסת לכנסת.

סביר להניח כי גם נציגי המפלגות בוועדת הבחירות יודעים זאת. הם מצביעים בעד הדחת זועבי ומרזל מפני שהדבר פופולרי (ובצדק), אבל בעיקר מפני שידוע להם כי הכרעתם אינה סוף פסוק. הרי לפני בג"ץ יונחו חוות דעת משפטיות השוללות את הפסילה, ובעליון יוכלו להסתמך גם על עמדת יהודה וינשטיין השולל את ההדחה.

בעניין זה בג"ץ הוא תעודת הביטוח של הדמוקרטיה. שופטיו מתעבים את התנהלותם של זועבי ומרזל, אבל היו נרתעים מלסתום את פיותיהם גם אילו נטפו ארס לאומי ופוליטי. ראוי רק לתהות כמה זמן יוכלו שופטי בג"ץ לפעול כשכפ"ץ של התבונה והזהירות ושיקול הדעת בחברה. מי שקרא אתמול את תוכניתה של סיעת הבית היהודי לגרום לרעש אדמה גם בעליון ולהתערב בדרכי הבחירה של השופטים, ידע כי בעוד ארבע שנים עלולה התוצאה להיות אחרת.

מישהו בוועדת הבחירות ידיח, ואף לא אחד בבג"ץ יחדיר את אצבעו לחור שנפער בסכר לעצור את הזרם, וישראל תמצא עצמה ברשימת המדינות הנאלצות להוכיח שהן דמוקרטיות תקינות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר