יבזורי - לא רק ידית |

יבזורי - לא רק ידית

1. אחד הדברים היפים השנה בליגה הוא ההתקדמות במשחקו של דגן יבזורי, מלך הסלים המקומי ואחד משני הישראלים הכי משפיעים בליגה עם רביב לימונד. רק לפני שנה היה נדמה שהוא שחקן שתלוי מאוד באלה שמסביבו. לא מעט דיברו על כך שהוא מסוגל לפרוח רק כשיש לו שחקן כמו דונטה סמית' ליד, שמכווץ את ההגנה ומוצא אותו לבד.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

השנה לא רק שאין לו את סמית', אלא גם רוב העונה גם אין רכז שיפעיל את הידית של הליגה. בתנאים האלה, יבזורי פתאום הופך לקומבו גארד. אתמול הוא סיים עם עשרה אסיסטים והשנה הוא קפץ מ־1.3 אסיסטים למשחק ל־3.8. היכולת שלו לסיים מהלכים ב"פלוטר" (מעין זריקת הגשה) הפכה אותו למגוון יותר. יבזורי גם יודע למסור תוך כדי כדרור ובדרך כלל כשהוא טוב ומעורב במשחק, חיפה גם מנצחת. הירוקים מדורגים במקום השמיני אבל לפי החודש וחצי האחרונים הם שווים מקום בין ארבע הראשונות.  

2. מצד אחד, כואב לראות את אשדוד מפסידה שוב בשלומיאליות משחק בדקה האחרונה. בשבוע שעבר זה היה בגלל איוון אסקה ואבי בן שימול, ואתמול בגלל ג'יימס נונאלי. לליאור ליובין אין שחקן שהוא יכול לסמוך עליו בדקה האחרונה, אבל בערב שבו אילת איבדה 22 כדורים הוא לא היה צריך להגיע לשם. מצד אחר, צדק לא רק צריך להיראות, אלא גם להיעשות. מי שנשארה בליגה למרות שירדה כנראה לא ראויה לניסים.

3. מגיעות מחמאות להרצליה ולאלדד אקוניס על כך שיירטו את ג'וליאן רייט מתחת לרדאר אחרי שנחתך מפנאתינייקוס. הוא אמנם לא שחקן ציר ולא מהווה איום מחצי מרחק, אבל בדומה לבראיין רנדל אתה רוצה שחקן כזה בקבוצה שלך ולא אצל היריבה: נייד, אתלטי והכי חשוב - גם בלי כדור הוא ישאף כל הזמן לנצח.

4. יהיה מעניין לראות את רייט בארנה ביום ראשון. בינתיים בירושלים שוברים את הראש איך להחזיר את אמון האוהדים ולעצור את ההידרדרות. אל תתפלאו אם במסגרת הניסיון הזה, עשוי לנחות כאן בקרוב ג'ורדן פארמר. בשביל זה יצטרכו לפתוח שם הרבה כיסים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו