אין גבול לחוצפה
, עודכן
לרשת הטלוויזיה האיראנית בשפה הערבית, אל-אלם, היה אתמול סקופ: טהרן מאיימת להשעות את ייצוא הנפט שלה לשש מדינות אירופיות. ההחלטה באה בתגובה לאמברגו שהטיל האיחוד האירופי על הנפט האיראני ב-23 בינואר, אמברגו שייכנס, כזכור, לתוקף רק בקיץ. מנהל מחלקת אירופה במשרד החוץ האיראני, חסן טאג'יק, מיהר להרגיע: "טהרן לא תממש את האיום, בינתיים, מסיבות הומניטריות בגלל גל הקור הפוקד את אירופה". כשמדובר באיראן, אין גבול לחוצפה.
הסיפור הזה הוא גם דוגמה קלאסית להתנהלות האיראנית: איומים לצד ליטופים, הבטחות לצד הפרות, ובעיקר הרבה מאוד חוצפה ושקרים.
זה התחיל, כמובן, עם גל הטרור נגד הדיפלומטים הישראלים בחו"ל (ניו דלהי, טביליסי ובנגקוק). איראן טוענת שאין לה כל קשר לאותם אירועים. יש רק בעיה אחת: חוץ מפיסטוקים בזירות הפשע, השאירה איראן מאחוריה את כל טביעות האצבעות האפשריות, מהודו ועד גאורגיה.
הפסטיבל האיראני נמשך אתמול עם ההודעה מטהרן על התקדמות משמעותית בשני תחומים בתוכנית הגרעינית של איראן, כפי שהבטיח (ולא שיקר לשם שינוי) אחמדינג'אד: הראשון - התקנת מוטות דלק גרעיני שאיראן ייצרה במתקן המחקר הקטן ליד טהרן, והשני - פיתוח וייצור עצמאי של דור צנטריפוגות רביעי להעשרת אורניום. אם איראן לא משקרת - וזה קורה לה בדרך כלל בדברים השליליים - היא תהיה מסוגלת להמשיך בהעשרת אורניום לרמה של 90 אחוז הנדרשת לייצור פצצת אטום. טהרן, כמובן, המשיכה לדווח שהכל למטרות אזרחיות.
וכאילו לא חסרו סיפורים איראניים, התווסף לנו האיום על אספקת הנפט למדינות אירופה שלווה בשיחה נוקבת עם שגרירי המדינות המאוימות. במהלך המפגש עימם נמסר לדיפלומטים האירופאים כי איראן מוכנה לחדש את הדיאלוג עם המעצמות לאחר הפסקה של שנה. סעיד ג'לילי, ראש המועצה האיראנית העליונה לביטחון לאומי, אף טרח לענות למכתב ששלחה לו שרת החוץ של האיחוד בחודש אוקטובר. אין גבול לחוצפה. הדיאלוג הרי אמור להיות על הפסקת העשרת אורניום של משטר האייתוללות. ובמה התפארו האיראנים אתמול-
בקיצור, איראן מציגה לנו השבוע דבר והיפוכו כשאחמדינג'אד הפך לפינוקיו פרסי. אבל בל נטעה: מאחורי הפסטיבל האיראני של השבוע מסתתרת פצצה. וזה הדבר הוודאי היחיד ב-313 המילים שנכתבו בטור זה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנובועז ביסמוט
כיהן כעורך הראשי של "ישראל היום" מ-2017 ועד ינואר 2022. החל את דרכו העיתונאית ב-1983 בעיתון מעריב ככתב ספורט, ובתפקידי כתיבה ועריכה במדור הכלכלה. בהמשך שימש שליח מעריב בפריז. בשנים 2004-1990 היה שליח ידיעות אחרונות בפריז. ב-2008 הצטרף ל"ישראל היום", ושימש עורך חדשות החוץ ופרשן. במהלך השנים דיווח ממדינות רבות שעימן אין לישראל יחסים דיפלומטיים, ובהן איראן, סוריה, תוניסיה, לוב, תימן ועיראק. ב-1993 ביקר ברפובליקה האסלאמית של איראן, והיה לעיתונאי הישראלי הראשון שביקר במדינה מאז ההפיכה ב-1979. במהלך ביקורו בעיראק ב-2003, נעצר על ידי הכוחות האמריקניים בחשד לריגול, והוא הוחזק במעצר. כיהן כשגריר ישראל במאוריטניה בשנים 2008-2004. ב-2012 יצא ספרו "עובר כל גבול", העוסק בביקוריו במדינות מוסלמיות ובמפגשיו עם מנהיגיהן. בעל שני תוארי מוסמך מאוניברסיטת סורבון שבפריז. נשוי בשלישית ואב לארבעה. אוהד שרוף של ליברפול.