לחקור בדחיפות את הנהלת בית החולים ברזילי | היום

לחקור בדחיפות את הנהלת בית החולים ברזילי

פרשת המחדל בבית החולים ברזילי, שהביא לכריתה המוטעית של העורק המרכזי אצל החולה, נחקרת בימים אלה בוועדת בדיקה במשרד הבריאות. אולם מהניסיון העגום המצטבר בחקירות הפנימיות של משרד הבריאות, יש הכרח לדאוג שהחקירה לא תסתיים רק בבירור נקודתי של עובדות המקרה. פרשה זו מתווספת לשורה של תלונות קשות שהעלו רופאים בכירים בברזילי בעשור האחרון, כפי שנחשף בכתבה ב"שישבת" לפני כחודש. יש לדאוג שהחקירה תתמקד בשאלות הקשות הקשורות לתפקודה של הנהלת בית החולים, אשר היתה צריכה לבדוק, בין היתר, איזו הכשרה ואיזה ניסיון היו לרופאים במחלקה האורולוגית לביצוע ניתוחים אלה, ואיך מתבצע המעקב אחר המנותחים. משרד מבקר המדינה צריך לחקור בדחיפות מדוע משרד הבריאות אינו עורך כל בקרה משמעותית על איכות הניתוחים בבתי החולים בארץ.

פרק מיוחד ויוצא דופן בתביעה שהגישה לפני כשבוע המשפחה מוקדש לטענות על התנהלות הנהלת בית החולים לאחר המקרה. החל באוגוסט 2011 שבו ופנו עורכי הדין של המשפחה, דורי ויואב כספי, למנהל בית החולים, ד"ר שמעון שרף, וביקשו לקבל את ממצאי הבירור הפנימי שנערך בבית החולים בעקבות המקרה.

בתשובות שהעבירה להם הנהלת בית החולים ניכר היה שנעשה מאמץ להתחמק מלענות באופן ישיר וברור על השאלות: האם ואיך בדקה הנהלת בית החולים את נסיבות הטיפול בחולה, והאם הופקו לקחים כדי לצמצם את האפשרות שטעויות הרות אסון כאלה יקרו שוב בבית חולים, שמשרת כחצי מיליון מאזרחי דרום המדינה? גם את השאלות האלה חייב משרד הבריאות לחקור בדחיפות לטובת בריאות ושלום הציבור.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר