לא צריך לפתוח מקלטים | היום

"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לא צריך לפתוח מקלטים

, עודכן

נפתח בצפירת הרגעה: לא צפויה מלחמה בקרוב. למערכת הביטחון אין מידע כזה, אין הערכה כזאת, אין אפילו כיוון שמרמז שזה על הפרק.

מה שכן יש זה שינוי אסטרטגי במזרח התיכון. אם עד לפני שנה מובארק היה "באנקר", מצרים של היום היא תעלומה. ואם אסד היה אויב צפוי ושקול, סוריה שאחריו היא אי של חוסר ודאות. ואם מכניסים לתוך זה את איראן, וחמאס וחיזבאללה, ועכשיו גם את טורקיה, מקבלים הרבה יותר סימני שאלה מסימני קריאה.

מבחינת צה"ל, המשמעות המיידית של כל אלה היא כמו בתרגול החי"ר הבסיסי: לרדת במקום. להיזהר משינויים גדולים, מהרפתקאות, מסיכונים לא מחושבים.

לכן גם הדאגה במטכ"ל מפני קיצוץ משמעותי בתקציב הביטחון שישביע לרגע את אוהלי רוטשילד, אבל עלול לפתוח פער מסוכן במוכנות למלחמה. מוכנות, לא הכנות, כי מלחמה כאמור לא עומדת על הפרק, למקרה שמישהו יזדרז לצעוק שדבריו של אלוף פיקוד העורף היו תרגיל-אנטי-מחאה.

את זה ניסה האלוף אייל אייזנברג לומר אמש במכון למחקרי ביטחון. שהסיכונים עלו – לישראל בכלל ולעורף הישראלי בפרט. ולכן צריך להיות מוכנים – צה"ל בכלל ופיקוד העורף בפרט. אלא שאייזנברג טרי בתפקידו וטירון בלשונו, ודיבר כאילו הוא מתדרך קבוצת אנשי מילואים של הפיקוד ולא חבורת אזרחים ובהם עיתונאים. כאשר הבין את שאמר, כבר היה מאוחר להחזיר את הכוחות לבסיסים.

אפשר להניח שיימצא היום מי מראשי מערכת הביטחון שירגיע וישים את הדברים בפרופורציות. לישראל יש די דאגות גם בלי חרדת "מלחמה כוללת עם אפשרות לשימוש בנשק להשמדה המונית", ואין שום סיבה שאזרחיה (ומשקיעיה) יחיו תחת צל של איום קיים אבל מרוחק ובסבירות נמוכה.

אפשר להניח שלו ניתנה לאייזנברג הזדמנות חוזרת לדבר (מה שמן הסתם לא יקרה בזמן הקרוב), הוא היה מתנסח מחדש ואומר פחות או יותר כך: "אנחנו צריכים להיות מוכנים אבל אפשר להירגע. אין צורך לפתוח מקלטים".

הכותב הוא הפרשן הצבאי של ערוץ 1

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

יואב לימור

פרשן צבאי

כדאי להכיר