"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

להיאבק על העתיד - בישראל

,עודכן

צריך להיאבק ביוקר המחיה בלי לקרוא לירידה לברלין וצריך להיאבק בירידה לברלין - בלי קשר ליוקר המחיה.

תופעה ישנה־חדשה חוזרת במהירות לשיח הציבורי בישראל: ירידה מן הארץ. כאילו חזרנו במנהרת הזמן לשנות ה־70, שבהן עסקה המדינה בירידת ישראלים לארה"ב. השיח העכשווי שונה באופיו - לא במהותו: היום כמובן הוא מלווה בדף פייסבוק (שמפעילו מעדיף להישאר אנונימי. בצדק, זה באמת מביש) ובעזות מצח, גם היעד השתנה: ברלין.

בירת הרייך השלישי, שבה התרחשו אירועי "ליל הבדולח", וש־160 אלף היהודים שהתגוררו בה היו מהראשונים להיכלא במחנות ריכוז של הצורר הנאצי. מאות אלפים נשלחו ממנה למחנות המוות אושוויץ וטרזינשטט. זאת היא ברלין, "הגיבורה" החדשה של כמה צעירים מישראל שמצאו בה מילקי זול יותר מאשר בישראל.

ירידה מן הארץ, בדיוק כמו סרבנות לשרת בצה"ל, מנוגדת לערכי היסוד שעליהם קמה מדינת ישראל. לא בכדי חילחלו רעיונות התנועה הציונות לעשרות אלפי צעירים יהודים, כשהרעיון המרכזי שלה הוא נטישת הגולה, עלייה לארץ, פיתוחה והקמת מדינה יהודית בה. טוב שלא היה אז מילקי להתלונן על מחירו. כעת, בשם מאבק מוצדק על יוקר המחיה ומחירי הנדל"ן בישראל, מקבלים היורדים בכלל והיורדים לברלין בפרט רוח גבית.

הפתרון לבעיה חייב להתקיים כאן, בישראל. אסור שהוא יעבור ויתחבר לשום מדינה אחרת בעולם. לא לגרמניה, לא לבריטניה, לא לאוסטרליה ולא לארה"ב. לפני קום המדינה וגם אחריה, תמיד היו יהודים שהעדיפו אותן, על פני ישראל. אני מצטער על בחירתם, אך זו זכותם. הם מעולם לא הפכו את חייהם או "ירידתם" לקרדום פוליטי לחפור בו, או לאיום על ישראל: "אם לא תורידו את מחיר הקוטג׳, המילקי או הגבינה הלבנה, נרד מן הארץ".

אין פתרונות קסם: מחירי הנדל"ן לא ירדו במהירות. גם אם הממשלה תשווק קרקעות לבניית מאה אלף יחידות דיור בשנה, כל עוד סביבת הריבית שנקבעת על ידי בנק ישראל היא אפסית, המחירים לא יירדו משמעותית. בתחום המזון ניתן להוריד מחירים רק בדרך אחת: פתיחת השווקים לתחרות אמיתית, הורדת מסים ומכסים. הממשלה הקודמת עשתה זאת בהצלחה רבה בתחום הטלפוניה הסלולרית ואחרי שנים ארוכות שבהן נעשקו אזרחי ישראל, המחירים צנחו. אלפי שקלים בשנה נשארים בכיסה של כל משפחה.

רפורמות כאלה נדרשות גם בתחום המזון. העובדות מלמדות שהראשונים שתמיד מתנגדים להורדת מסים, להפחתת המכסים ולפתיחת השווקים הם אלה המכנים עצמם "חברתיים", שקוראים ל"צדק חברתי" לשיטתם.

השיח שמעודד ירידה לברלין מביש, ציני ואירוני עד אימה. הערב אמור להתקיים בכיכר רבין בתל אביב יריד המעודד צעירים לעזוב את ישראל ולחפש את עתידם בברלין. לא עתיד הם ימצאו שם, כי אם את עברו הרע, המר והנמהר של עמם הם ימצאו שם.

בכיכר, שעל שמו היא קרויה, ודאי היה אומר עליהם יצחק רבין ז"ל את מה שאמר על היורדים לארה"ב, כשכיהן כראש ממשלה בכהונתו הראשונה. "נפולת של נמושות".

הכותב הוא סגן שר במשרד ראש הממשלה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

אופיר אקוניס

הכותב הוא הקונסול הכללי של ישראל בניו יורק

כדאילהכיר