נאום של רפיון ידיים | היום

"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

נאום של רפיון ידיים

, עודכן

ארבעה ימים פירסמו כלי התקשורת בארה"ב ובישראל קדימונים לנאומה של הילארי קלינטון, ושלשום היא נשאה אותו ב"פורום סבן" והותירה את הפרשנים נבוכים ותוהים. אפשר לקטלגו בנוסחאות שונות ואפילו סותרות, ועדיין יהיה נכון. הכל לפי טעמו של המדרג.

הוא נאום של רפיון ידיים. שביב תקווה. אובדן דרך. לאות עם התחייבות להתמדה. אכזבה מן הצדדים. תמריץ שיקומו ויעשו דבר. אין אשמים. כולם אשמים. מוקדם לומר מי אשם. "המקומיים", הילידים, חייבים לקחת את עצמם בידיים. האמריקנים ייטלו פסק זמן ויחזרו לזירה. הכל שב לאריח הראשון. כל אחד יכול לבחור לעצמו את ההגדרה הנראית לו.

אבו מאזן מאותת כי פניו להכרעה חד צדדית באו"ם, שיחליט על הקמת מדינה פלשתינית. דובר אמריקני מוסמך סבור כי זה מוקדם מדי. ארה"ב מנסה לשכנע את הרשות הפלשתינית כי אם יחל משא ומתן על גבולות הקבע ונושאי ליבה אחרים, היא תהיה תקיפה כלפי ישראל.

הממשל האמריקני - היישר ממשרדו של סגן הנשיא - פעל לפני כמה חודשים למנוע את פרישת העבודה מהממשלה. אהוד ברק נאם בפורום סבן בעד משא ומתן מיידי כדי למנוע כינון בפועל של מדינה דו-לאומית. בפועל, זה גם יאפשר לו לסכל הצעות לפרישת מפלגתו מהקואליציה.

לא ברור מה אמרה שלשום ציפי לבני לקלינטון. אחד ממקורביה טען כי לפני כמה ימים בירר ומצא את נתניהו מתמיד בעמדתו שצירוף קדימה לקואליציה רצוי, אבל בלי לפגוע בשותפים הקיימים.

מי שמעריך כי המצב הנוכחי יוכל להתקיים לאורך ימים, שבע רצון מן האתנחתא שעליה הכריזה קלינטון. מי שרואה צורך חיוני במו"מ, מודאג ממי הביצה העומדים. נראה שגם נתניהו בדעה זו. אך בינתיים נכפה על הצדדים פסק זמן. הוא מאפשר לממשלה להתפנות גם לעניינים אחרים.

המסעיר שבהם יידון היום. הממשלה תאשר להעלות בקריאה טרומית בכנסת את הצעת ח"כ דוד רותם לקבוע כי הגיורים הנערכים בצה"ל תקפים ואין לערער עליהם. שר המשפטים יעקב נאמן הודיע לרותם כי המהלך מותנה בהסכמת הרב הראשי שלמה עמאר. רותם השיב שלא יעבדו עליו, שכן עמאר כבר הודיע על התנגדותו, אז מה הועילו שרים ורבנים בתקנתם-

לדבריו, יביא השבוע את הצעתו להכרעה בכנסת בלי לקבל את תנאי הממשלה שיתאם אותה עם הרב הראשי. עוד נראה. הרי ביסודו של דבר ממשלה לא יכולה לטעון כי הגיור המתבצע במסגרת צבאה הוא נחות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר