"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לאמץ במקום להבדיל

,עודכן

בראיון ל"ישראל היום" לקראת אולימפיאדת לונדון 2012 סיפר דונלד סנפורד על המשפחה המאמצת שלו בארץ: "אלו בעצם כל האתלטים שתומכים בי, כאילו אני כאן איתם מההתחלה". סנפורד גם ציין לטובה את הוועד האולימפי, את היחידה לספורט הישגי ואת איגוד האתלטיקה, ובאליפות אירופה הנוכחית, בציריך, הוא דיבר בחום על רוגל נחום, המנהל המקצועי של איגוד האתלטיקה, ועל דובר האיגוד, אורן בוקשטיין, שלדבריו דואגים לו כשרעייתו דניאל ובתו איימרי בארץ ולא איתו.

זהו סנפורד. אסיר תודה למי שחיבק ואימץ אותו; מחזיר אהבה למי שקיבל אותו בסבר פנים יפות בישראל ועזר לו לקבל אזרחות; אחד שתמיד מחייך, ולא משנה מה אומרים עליו.

ואמרו עליו הרבה, בעיקר מאז אולימפיאדת לונדון, אז איבד את נעלי הריצה שלו (שנגנבו) ולא הצליח להעפיל לחצי הגמר בריצה ל־400 מ'. הבדיחות ברשתות החברתיות המשיכו חודשים רבים לאחר מכן, וגם המילים שהוקלדו במקלדת והודפסו על גבי הנייר לא ממש החמיאו. סנפורד שתק ולא הגיב, כי כשניסה להסביר את עצמו התקבל במעטה הציניות הישראלית הידועה.

האיש שחיבק אותנו נעלם לתקופה מסוימת, אבל לא שקט על השמרים. הוא המשיך להתחרות מעבר לים, התאמן בקביעות בארה"ב והתייצב גם לתחרויות ולאליפויות ישראל.

ואנחנו? התעקשנו לא לאמץ אותו, התעקשנו לזלזל, להעליב וללגלג. סנפורד נותר רגוע וקר רוח, גם כשלא הצליח בתחרויות השונות בחו"ל, גם כשנפצע וגם כשהתקשורת התעלמה לגמרי. אחרי שזכה באליפות ישראל האחרונה לפני כחודש, הוא התראיין בנחמדות שמאפיינת אותו כל כך, בסבלנות אין קץ, והצביע על מטרה אחת - מדליה באליפות אירופה.

שלשום, בין המנות בארוחת ליל שבת, הוא שוב נישק את הדגל שעל הגופייה, ופחות מדקה אחר כך נשכב על המסלול ומירר בבכי שכולו היה שמחה גדולה. מאוחר יותר הוא כבר הקדיש את מדליית הארד לחיילים ולאזרחי ישראל.

עכשיו הגיע הזמן שנאמץ את סנפורד בכל החום והחיבה שבהם הוא אימץ את ישראל, מהמדינות הלא פשוטות והלא ממש סבלניות לזרים. סנפורד כבר מזמן לא זר בינינו, אלו רק אנחנו שמתעקשים על ההבדלים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר