"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

קטאר וחמאס: קשר מסוכן

,עודכן

בסרטו הידוע של קופולה "הסנדק" מתדרך דון קורליאונה את בנו כי איש משפחת המאפיה שינסה לתווך עבור היריב הוא תמיד הבוגד. ואכן, במהלך העלילה זכה המתווך בטיפול הראוי וסיים את תפקידו בסרט. גם האמריקנים טובים בסרטים, אך פחות במציאות. ניסיונו של מזכיר המדינה ג'ון קרי לדחוף, למרות רצון מצרים, את אמיר קטאר השייח' תמים (שאינו תמים) ואת ראש הממשלה הטורקי ארדואן "הסולטן" כמתווכים בעימות שיזם חמאס מול ישראל - היה הזוי.

לקחי המאפיה טרם הופנמו על ידי מנהיגי אמריקה. קרי עודד דווקא את אלה שניסו לחלץ את "האמירות האיסלאמית" של חמאס מקריסה וגרם להקשחת עמדותיו של חמאס ולהחלשת מצרים.

בהתנהלותה של ארה"ב מסתמן כשל מערכות קולוסלי במיפוי האינטרסים האמריקניים באזור ובצעדים להשגתם. רשימת הכישלונות האמריקנית מתחילה באיראן, עוברת במצרים, בעיראק, בסוריה ובלבנון, באפריקה, באפגניסטן, בחצי האי ערב, וסופה עלום. דומה שאפילו נהג מונית אקראי בוושינגטון היה יכול לנווט את אמריקה טוב יותר.

האמריקנים, שהיו מעורבים בביצוע מזימות ומהפכות צבאיות רבות, טבלו ושרץ בידם דווקא בכל הקשור בצורך הקריטי לתמוך בסיסי המצרי. הם ויתרו בקושי על הנרטיב הדמוקרטי השקרי של מורסי ושל "האחים המוסלמים - שוחרי הטוב".

כל פרחח יודע כי קטאר וטורקיה מחמשות ומממנות את ארגוני הטרור האיסלאמיים הקטלניים ביותר באזור מסוגם של דאעש, ג'בהת א־נוסרה ואל־קאעידה, הפועלים עתה בהשראת האחים המוסלמים נגד מצרים ונגד משטרי ערב האחרים בעודם מסייעים לאמירות האיסלאמית חמאס. לכל ברור כי ישראל היא אולי היחידה המצליחה לבלום מאמץ טרור איסלאמי גלובלי זה.

כל בדואי עם צלחת לוויין וגנרטור מבין כי תכליתם האסטרטגית של ארגונים איסלאמיים אלה היא להפיל את משטרי מדינות ערב המתונות, בעלות בריתה של אמריקה, בדרכן לשלטון איסלאמי עולמי. סוד גלוי הוא שמאמצים אלה, המסתייעים באיראן, מתבצעים בסיוע מכונת התעמולה של אל־ג'זירה המונחית וממומנת על ידי משפחת אאל־תאני מקטאר, בניווטו של שייח' קרדאווי מימין ועזמי בשארה משמאל.

כל קצין זוטר ב־CIA יודע שמנהיגי טורקיה וקטאר פועלים בשותפות "זמנית" עם איראן כסוכנים כפולים. חרף זאת יש גנרלים במערכת הביטחון הלאומית האמריקנית ובחוגי נאט"ו המסמנים על שולחן החול דגלונים המייצגים את מערכי העגינה של הצי האמריקני בנמלי קטאר, ואת מערכי המכ"ם, הטילים הבין־יבשתיים ושדות התעופה המוצבים בשירותם במזרח טורקיה. האמריקנים, הנאחזים בקטאר ובטורקיה כבנכס, לא למדו מניסיונם דבר. אנשי אל־קאעידה (הטליבאן) נעזרו בהם באימון ובחימוש נגד הרוסים אך פוצצו "בתמורה" את מיטיביהם האמריקנים. כשמדובר בסוכנים כפולים מחיר מפגש התמימות עם הבגידה - גבוה.

אפשר לחזות כי ההשקעה המערבית בקטאר תרד לטמיון. קצה נפשם של מנהיגי ערב במשפחת אאל־תאני. רבים גורסים כי עידן בנק הטרור האיסלאמי העולמי ודוכן ההסתה הבינ"ל של האחים המוסלמים (באמצעות אל־ג'זירה) בקטאר עומד להסתיים.

אל־ג'זירה מסיתה ללא בושה: ישראל מתוארת כתליין (ג'לאד), ואילו חמאס היורה טילים לעבר אזרחי ישראל וחוסה באזרחיו כמגן אנושי נקרא הקורבן (אל־דחייה). נאומם ההיסטרי של דוברי חמאס והג'יהאד סאמי אבו זוהרי ופאוזי ברהום מעיד כי ארגוני טרור אלו אינם מהססים לצאת שוב ושוב בקריאה למוסדות הבין־ערביים והבינ"ל לבוא לעזרתם לאחר ניסיונם הכושל להרוג ביהודים.

המשל הערבי אומר: "הכישוף התהפך ופועל כנגד הקוסם". תלייני חמאס עושים שימוש בכייני דווקא בקורבנות הפלשתינים שנהרגו בעטיים אצל "הצלבנים האירופים". צה"ל שובר שוב את הפרדיגמה האיסלאמית כי "היהודים פחדנים הנלחמים מאחורי חומות". מנכ"ל היוזמה הלאומית הפלשתינית מוסטפא ברגותי מכריז על "סופו של הפרויקט הציוני, תובע לשפוט את ישראל כפושעת מלחמה וקורא לאינתיפאדה שלישית". חוזרים ל־1948.

ומה אתם חושבים? טקבקו לנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

מערכת היום

מערכת "היום“ מפיקה ומעדכנת תכנים חדשותיים, מבזקים ופרשנויות לאורך כל שעות היממה. התוכן נערך בקפדנות, נבדק עובדתית ומוגש לציבור מתוך האמונה שהקוראים ראויים לעיתונות טובה יותר - אמינה, אובייקטיבית ועניינית.

כדאילהכיר