כן, לשבור |

כן, לשבור

"כן, לשבור", כך פסק ז'בוטינסקי במאמרו מ-1922 בכל הנוגע למונופול שהקימה ההסתדרות ושמנע בכוח הזרוע תעסוקה ממי שלא היה לו כרטיס אדום. באותם ימים, בעזרת עקרון "העבודה העברית", לכאורה, ניסתה ההסתדרות, שדגלה אז במלחמת מעמדות, להרוס כל עסק פרטי שהתחרה בעסקים הכושלים שלה.

וכבר אז, כשמגיני המונופולים לא יכלו להתמודד עם העובדות שהוכיחו כי הם מנצלים עובדים לצרכים פוליטיים וגוזלים חלק נכבד ממשכורתם העלובה, השתמשו חסידי המונופולים בהסתה ובהסחת הדעת כדי לבטל את טיעוני המבקרים.

חשוב להבהיר כי בפתח מאמרו כתב ז'בוטינסקי בפירוש כי זו זכותם של העובדים להתארגן. אך כשהארגון שלהם נעשה למונופול דורסני המנצל אותם לצרכיו הפוליטיים - הוא עמד על הזכות לשבור אותו.

ומה עשו מבקריו בתגובה-

הפיצו עליו עלילה, שקר גדול, ולפיו ז'בוטינסקי, שהיה ליברל קלאסי, תומך בזכויות עובדים, נשים וזרים ("שם יחיה לו בעושר ובאושר, בן ערב בן נצרת ובני" כתב בהמנון בית"ר), הוא פשיסט "ההולך בעקבות היטלר", כדברי בן-גוריון. ופשיסט מסוכן זה, טענו, רוצה להרוס, כך סתם, ארגוני עובדים מפני שהוא בעד ניצול ואפליה.

* * *

חשוב לחזור להיסטוריה דווקא על רקע המתרחש בהווה. בנק ישראל פירסם לא מכבר מסמך מדהים ואמיץ, שבו דרש לנקוט פעולות מיידיות לצמצום כוחן של פירמידות השליטה וביטולן של האחזקות הצולבות בתחום הפיננסי והריאלי במשק.

מדובר בשליטה של כמה משפחות בלבד בקונגלומרטים (קבוצות של עסקים גדולים) שהאוליגרכים שולטים בהם על ידי שרשור של חברות וחברות בת בצורת פירמידה. שליטה בחברה האם שבראש הפירמידה מאפשרת להם לשלוט בעשרות חברות בת שבהן הם לא משקיעים אלא סכום קטן.

כך נוצר מצב שבו בהשקעה של כמה עשרות מיליונים, הצליחו "המשפחות" להשתלט על 20 קבוצות עסקיות, השולטות על כמחצית משוק המניות. אין ריכוזיות כזו של כוח פוליטי וכלכלי בשום מדינה דמוקרטית בעולם, והריכוזיות הזו יוצרת את כל תופעות ההון-עיתון-שלטון המשחיתות את הפוליטיקה, את הכלכלה ואת הדיון הציבורי בישראל.

ומיד לאחר שנתניהו הכריז כי בדעתו לנקוט "פעולה נחרצת, נחושה ומושכלת" נגד האוליגרכים, ולאחר שבנק ישראל הציע שורה של פעולות שנועדו לפרק קבוצות כאלה כדי למנוע סכנת מפולת פיננסית במשק, פתחו משרתי האוליגרכים במתקפת נגד כדי למנוע את "סכנת" פירוקם.

בחזית שלהם ניצבו עיתונאים המגוננים זה שנים על האוליגופול הבנקאי הנצלני בעזרת דיס-אינפורמציה. "ביבי" - שאותו הם אוהבים לשנוא מפני שהוא מהווה איום ממשי על כוחם המשחית - הם טוענים, "מטפל באוליגרכים כדי להסיח את הדעת מהבעיות האמיתיות: בעיות הפריפריה, העוני והחינוך".

הטוענים כך יודעים שבעיית העוני בישראל תיעלם בחלקה הגדול בתוך שנה-שנתיים, לאחר ששבירת הקונגלומרטים והמונופולים שלהם - הגוזלים כשליש משכר העובדים על ידי ניפוח מחירי מוצרים - תביא לירידה רבתי במחירי המוצרים ותעלה את כוח הקנייה של תושבי ישראל, ובייחוד בעלי ההכנסות הנמוכות.

* * *

הרי הם יודעים היטב ש"הפריפריה" הישראלית (הגליל והנגב) לא מתפתחת מפני שהאוליגופול הבנקאי שבשליטת האוליגרכים גורם למחנק אשראי בפריפריה, מונע חמצן מעסקים קטנים, וזאת כדי לחלק מאות מילונים לחברי האוליגרכים לצורכי ספקולציות בנדל"ן חו"ל, במטבע זר ובעוד פעולות יצרניות כאלה.

כעת הם מנסים לזרות חול בעינינו כדי שלא נתמוך במהלך לשחרור כלכלת ישראל מכבליה.

הניתן להם-

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר