מלחמת 112 השנים | היום

מלחמת 112 השנים

1 ברצלונה היתה חותמת היום בוודאות על תוצאת הקלאסיקו הראשון בהיסטוריה ב־13 במאי 1902. השוויצרי ז'ואן גמפר (מייסד הקבוצה הקטלאנית) והמהנדס הגרמני אודו סטיינברג (צמד) הבקיעו מול ריאל מדריד, שאותה הוביל האנגלי ג'ונסון שהבקיע את שערה היחיד.

112 שנים אחרי, הזרים ממשיכים לככב בקלאסיקו שמשגע את ספרד, את אירופה וכנראה גם את רוב העולם. ארגנטינאי אחד (ליאו מסי) ופורטוגלי אחד (כריסטיאנו רונאלדו) במשחק באווירת סוף קורס בליגה הספרדית. לא צריך להיות זוכה בפרס נובל כדי להבין שאם עבור ריאל הקלאסיקו חשוב מאוד, עבור בארסה מדובר בחיים ובמוות. כל דבר זולת ניצחון פירושו שסוף המירוץ לאליפות יירשם הלילה. ריאל יודעת שתיקו יכול לגמור את הסיכויים של ברצלונה, אך יקרב את היריבה העירונית אתלטיקו מדריד.

אם ריאל תנצח, בשעה 23:45 היא תהיה כמעט אלופה. אם בארסה תפסיד, התואר לא ברח ממנה בברנבאו, אלא בפמפלונה ובסן סבסטיאן.

במדריד דיווחו שקרלו אנצ'לוטי אמר שהוא רוצה להביס את בארסה כדי לתת לה מכה מורלית גם לקראת גמר הגביע. 

המפתחות של אנצ'לוטי מתחבאים בקישור עם אלונסו וחדירה, אך פציעותיהם חיבלו בתוכניותיו. כשאלונסו חזר וקרלטו נתן את הכדור למודריץ' ומצא את האיזון. השאר היסטוריה.

מולם יעלו בקישור ארבעת המופלאים של בארסה: צ'אבי, אינייסטה, בוסקטס ופברגאס, שכפי שהוכיחו במנצ'סטר, הם המדחום של הקבוצה. הצינור שנועד להעביר את הכדור למסי, כמה שיותר קרוב לרחבת היריב.  

2 כולם מדברים על המאבק האגדי בין מסי לרונאלדו, אך משקל רב יינתן למה שיעשו סגניהם. בצד אחד גארת' בייל המצוין שיבדוק הערב אם הוא מהיר יותר מג'ורדי אלבה. בצד השני ניימאר, שלפי התקשורת ומהרמזים ששלח טאטה מרטינו יפתח בהרכב. אם הברזילאי ישחק בצד ימין הוא יילחם עם אחד מחבריו הטובים, מרסלו.

ב־1902 הקלאסיקו הראשון, בנוכחות 2,000 צופים, היה מאוד ידידותי. הערב מול 83 אלף אוהדים הוא יהיה טוב או רע, אך לא ידידותי. נקווה שרגלו השמאלית של מסי והימנית של רונאלדו ינצחו את המתח עצום שהוא מעבר לספורט. 

ומה אתם חושבים? טקבקו לנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר