"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אכן פרס עקום

,עודכן

בפארסה המבישה הזאת אריאל זילבר צריך היה לדחות את הפרס העקום מאקו"ם. יצירה נולדת מרוח חופשית - חופשית לומר גם דברים קשים, על גבול הלא לגיטימי. זילבר לא לבד בעניין. ניצבת איתו גם אחינֹעם ניני שמזמן עזבה אותנו לטובת עמדות פרו־פלשתיניות ולעתים אנטי־ישראליות. איני יודע מי צריך להיפגע יותר - משפחת רבין מזילבר, או שמא המשפחות ששכלו יקיריהן מטרור פלשתיני, שניני גזרה גזירה שווה בין יקיריהן שנרצחו לבין משפחות שהידים פלשתיניות.

ממתי הפכה דליה רבין לשוטרת דעות? מה הקשר בין התבטאויות שנויות במחלוקת נגד יצחק רבין לבין מפעל חיים אדיר, שתרם לתרבות הישראלית נכסי צאן ברזל שיישארו פה שנים אחרי שאיש לא יזכור מי היתה אחינֹעם ניני?

אפשר להתרשם מהאומץ של ניני להביע בעקביות דעות הנמצאות מעבר להררי החושך של השמאל הרדיקלי, בניגוד לרבים המחזיקים בעמדות שמרניות, ימניות, וחוששים להביע דעתם בגלוי, מין "אנוסים חברתיים" שאינם אומרים כלום ומפקירים לרעה את זירת התרבות. מצד שני, כזמרת עסוקה מעבר לים, ניני מרוויחה מהמהלך. עמדות אנטי־ישראליות באירופה הן מצרך מבוקש.

אז מה נשתנה זילבר מניני? הבדל גדול. מזה כמאה שנה מוכיח השמאל הישראלי שהליברליזם שלו הוא ליברליזם פונדמנטליסטי: פלורליזם כן, אפילו הסתה מתועבת, כל זמן שבאה משולי המחנה שלו. לא כך ביחס לדעות המחנה האידיאולוגי היריב; פה בודקים הליברלים דה־לה שמאטע מי חובש כיפה ומי לא.

שחיטת פרות קדושות - היקרות ביותר לנפש יהודי הומייה - בוודאי, וכל המרבה משובח; לא כך ביחס לפרותיו הקדושות של השמאל. כאן כל מי שמעז לסטות משורת המקהלה מוקע בשלל הקללות הנפוצות: פשיסט, אנטי־דמוקרטי, אויב השלום ואף מושווה לחבורה ההיא מהרייך השלישי.

עכשיו הפך השמאל את המורה אדם ורטה לגיבור. מלכתחילה לא התרשמתי מהמהומה סביבו. לא היה צריך לפטרו. לטעמי, מורה יכול להביע דעות פוליטיות, אבל לזכור שהוא מורה ולא תועמלן. עם זאת, לא מדובר במאור הדור. לדעתו של ז'אן דארק ורטה, "הקביעה של שר החינוך שצה"ל הוא צבא מוסרי היא בעייתית". הוא הישווה זאת לספרו של ג'ורג' אורוול, שם קובע מיניסטריון האמת מה הדעה הנכונה. אבל צה"ל הוא באמת צבא מוסרי, גם אם פרטים אחדים בתוכו כושלים לעתים במעשים לא מוסריים. הבדל גדול.

אורוול כתב את ספרו על המשטר הסובייטי הסטליניסטי, שהשמאל העולמי ראה בו התגשמות אוטופית. עד היום קובעים לנו תומכיהם של ורטה וניני מה נכון לחשוב ומה לא. מי כינה את נרצחי הטרור "קורבנות השלום"? מי שומר את התואר "קיצוני" רק לימין? מי לא מקבל לפקולטות ידועות מרצים מצוינים רק משום שאוחזים בדעות הרוב הישראלי וחושבים שישראל צודקת בסכסוך פה? מי שמר על הומוגניות פוליטית בתקשורת במשך שנים והשתיק את דעת הרוב הישראלי? אני מקווה שאריאל זילבר יוסיף שיר חדש לאוסף המרשים שלו, הפעם סביב פרשת הפרס העקום. אפשר יהיה לקרוא לו "הנה אנו הצבועים".

ומה אתם חושבים? טקבקו לנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

דרור אידר

בעל טור במגזין

כדאילהכיר