"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
"התרסקות מערכות": ההזדמנות של הדמוקרטים הפכה לאסון פוליטי
הבחירות המקדימות באיווה היו אמורות להיות תחילתו של קמפיין קריאה לדגל עבור המצביעים הדמוקרטיים • אבל העיכוב בהעברת התוצאות, היענות המצביעים הנמוכה, האפליקציה שקרסה והבלבול שנוצר בקרב המועמדים קלקלו את המומנטום • תוצאות ראשונות צפויות הלילה בחצות
דמוקרטים נושאים שלטים באסיפת בחירות // צילום: רויטרס

"התרסקות מערכות": ההזדמנות של הדמוקרטים הפכה לאסון פוליטי

הבחירות המקדימות באיווה היו אמורות להיות תחילתו של קמפיין קריאה לדגל עבור המצביעים הדמוקרטיים • אבל העיכוב בהעברת התוצאות, היענות המצביעים הנמוכה, האפליקציה שקרסה והבלבול שנוצר בקרב המועמדים קלקלו את המומנטום • תוצאות ראשונות צפויות הלילה בחצות

,עודכן

תוצאות ראשונות של הבחירות המקדימות של המירוץ הדמוקרטי למועמדות על הנשיאות במדינת איווה צפויות להגיע הלילה (בין שלישי לרביעי) לאחר חצות בשעון ישראל, לאחר מאמץ קדחתני בקרב פעילי המפלגה הדמוקרטית לעשות סדרבמערכת הנתונים שקרסהולהביא מידע, חלקי לפחות, על הליך הבחירות שהתרחש אתמול.

באיחור של קצת פחות מ-24 שעות, מזכיר המפלגה הדמוקרטית במדינה, טרוי פרייס, הורה על פרסום קצת יותר ממחצית מהתוצאות באסיפות הבוחרים השונות ברחבי המדינה, בניסיון להציל משהו מהמבוכה שנגרמה למפלגה בעקבות העיכוב בפרסום הנתונים.

בעוד בכלי תקשורת רבים בארצות הברית פורסם כי מה שגרם לעיכוב ולבלבול במהלך תהליך ההצבעה היא אפליקצייה ייעודית המכונה "שדואו" (צל) שהוזמנה על ידי המפלגה הדמוקרטית על מנת לסגור את הפער הדיגיטילי מול המפלגה הרפובליקנית ולהצליח לפלח נכון את הבוחרים הפוטנצאליים ולהביא אותם לקלפי.

באתר חדשות הטכנולוגיה "ונצ'רביט" נטען כי השגיאה שגרמה לעיכוב בתוצאות היא ככל הנראה לא תוצאה של מתקפת סייבר, אך הנסיבות בהן האפליקציה חדלה מלתפקד, או לא תפקדה כמצופה, נותרו מסתוריות ומצביעות על כשל בהיערכות.

"פורמט שלא משקף את המציאות"

בעוד הגורם הישיר לתסבוכת באיווה היה, ככל הנראה, יישום כושל של טכנולוגיות חדשות, דמוקרטים בכירים בסנאט מיהרו לבקר את שיטת אסיפות הבחירה עצמה, שהפכה למסובכת ובלתי נהירה לציבור.

מצליף המיעוט הדמוקרטי בסנאט, הסנאטור ריצ'רד דרבין, אמר לאתר החדשות פוליטיקו כי: "הפורמט של אסיפות הבוחרים לא משקף את מציאות החיים כיום ואנו עושים כל שביכולתנו על מנת לשפר את חוויית הבוחרים שלנו. הבחירות באיווה משקפות מציאות מכאיבה ומביכה".


הסנאטור ממדינת איווה, שלדון ווייטהאוס, אמר ל"ניו יורק טיימס" כי: "זה בהחלט לא טוב למדינת איווה. חוסר היכולת להגיע למיצוי ההליך ולהתייצב מאחורי מועמד אחד, זה מה שפוגע במדינה שלנו וובוחרים שלנו. ברגע שנקבל תוצאות ונוכל להתייצב מאחורי מועמד, נוכל להתקדם ולהפסיק להתווכח אחד עם השני".

ממונטום שלא הגיע

בעוד העיכוב בפרסום התוצאות מדאיג דמוקרטים רבים, פרט נוסף שפורסם על ידי אתר האינטרנט פוליטיקו אמור לעורר דאגה רבה הרבה יותר במסדרונות המפלגה.

בעוד כל המועמדים הדמוקרטים בנו על התגייסות רחבה בקרב המחנה הפוליטי שלהם, המונעת מתוך זעם על התנהלותו של הנשיא טראמפ וממשלו, נראה כי דפוסי ההשתתפות בבחירות המקדימות במדינת איווה חופפים לאלו של שנת 2016, בה הפסידו הדמוקרטים המירוץ לנשיאות.

דובר בכיר עבור אחד המועמדים הדמוקרטיים הביע את תסכולו ואכזבתו בפני פוליטיקו ואמר כי: "יש פה פער רציני בין ההתלהבות של אנשי המטה לציבור, לפחות במדינת איווה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו