"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הלילה: טראמפ משיק את קמפיין הבחירות

בצל התחלואה בקורונה והמצב הלא סימפטי בסקרים, הנשיא יערוך עצרת ענק בטולסה עם כ-20 אלף איש • שישה מאנשי הקמפיין של הנשיא נדבקו בקורונה

,עודכן
הנשיא טראמפ // הנשיא טראמפ

ארה"ב עדיין נאבקתבמחלת הקורונה, אבל כאשר נותרו קצת יותר מארבעה חודשים עד הבחירות לנשיאות, אפילו למגיפה ההיסטורית אין סיכוי מול להט הקמפיין של טראמפ. למרות אזהרות חוזרות ונשנות של רשויות הבריאות, הנשיא טראמפ יערוך הלילה (בין שבת לראשון) עצרת בחירות ענקית בטולסה, אוקלהומה, הראשונה מאז פרצה המגפה.

על פי כל התחזיות, העצרת צפויה היתה להיות האירוע הגדול ביותר במדינה מאז פרוץ המגפה, עם הערכות להשתתפותם של כ־20 אלף איש. "קהלים גדולים ותורים ארוכים כבר נרשמים בטולסה", התגאה הנשיא בציוץ ביום שישי. "הקמפיין שלי עוד לא החל, הוא מתחיל בשבת בלילה באוקלהומה!"

ארכיון

בסביבתו של טראמפ רואים חשיבות אדירה בהצלחת העצרת, בייחוד לנוכח סקרים אחרונים ולפיהם התמיכה בנשיא הולכת ונחלשת. סקר של רשת פוקס ניוז השמרנית שהתפרסם בסוף השבוע מצא כי המועמד הדמוקרטי לנשיאות, סגן הנשיא לשעברג'ו ביידן, מגדיל את יתרונו על טראמפ ל־12 אחוזים, עם 50 אחוזי תמיכה מול 38 בלבד לנשיא.

בקמפיין של טראמפ סיפרו על מיליון בקשות לכרטיסים. אולם, עוד לפני העצרת נודע כי שישה אנשים בצוות של טראמפ שהכין את האירוע נדבקו בנגיף הקורונה. במטה מיהרו להרגיע ואמרו שהם ישהו בבידוד ולא ינכחו באירוע, וכן גם כל אחד שהיה במגע איתם.

מארגני האירוע הבטיחו לבדוק את חום גופם של כל רבבות המשתתפים, וכן לחלק מסיכות וחומרי חיטוי לידיים. לא ברור כמה מבכירי פמליית הנשיא יבחרו לעטות מסיכות. מנהל הקמפיין בראד פרסקייל אמר לפוקס ניוז כי הוא כנראה יעטה מסיכה, בזמן שדוברת הבית הלבן קיילי מקנאני אמרה שהיא לא מתכוונת לעשות כן. טראמפ עצמו לא נוהג לעטות מסיכה בפומבי.

ההכנות לעצרת טראמפ // צילום: אי.אף.פי
ההכנות לעצרת טראמפ // צילום: אי.אף.פי

הידבקות בקורונה לא היתה החשש היחיד, מארגני האירוע הביעו בסוף השבוע גם דאגה מהפגנות מחוץ לאצטדיון העצרת, לאור המשך המחאה של הקהילה האפרו־אמריקנית. הנשיא שיגר ביום שישי איום מרומז למוחים ואמר כי "אנרכיסטים, פרובוקטורים ובוזזים שיגיעו לאוקלהומה צריכים להבין, לא יתייחסו אליכם כמו שהתייחסו אליכם בניו יורק, בסיאטל ובמינאפוליס - זה יהיה מחזה שונה לגמרי".

בינתיים, בממשל מתמודדים עם משבר חדש. טראמפ פיטר אתמול את התובע של המחוז הדרומי של ניו יורק, ג'פרי ברמן, יום אחרי שברמן עצמו סירב בתוקף לפרוש למרות בקשת שר המשפטים וויליאם באר. ברמן חקר את מקורביו של טראמפ בגין שחיתות לכאורה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר