"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הצבעה מוקדמת: 10 מיליון אמריקנים כבר בחרו

תורים ארוכים לקלפיות נרשמו במדינות ג'ורג'יה וטקסס, ואזרחים נחושים המתינו שעות על מנת להצביע לנשיא שלהם • נתוני ההצבעה המוקדמת הם חסרי תקדים, דבר שעלול לעכב משמעותית את תהליך ספירת הקולות

,עודכן
בוחרים ממתינים בתור לקלפי במדינת ג'ורג'יה // צילום :איי.פי // בוחרים ממתינים בתור לקלפי במדינת ג'ורג'יה // צילום :איי.פי

כמעט עשרה מיליון אמריקנים כבר הצביעו במסגרת ההצבעה המוקדמת בבחירות לנשיאות ארצות הברית, מדובר במספר שיא של מצביעים בהצבעה מוקדמת, דבר שעלול לעכב משמעותית את תהליך ספירת הקולות ביום הבחירות.

חשש מצפיפות בקלפיות בשל מחלת הקורונה לצד ציפיה לשיעור הצבעה גדול מהרגיל בבחירות לנשיאות הביאו גופים שונים בארצות הברית לעודד את הבוחרים לצאת לקלפיות מוקדם וקלפיות רבות יותר נפתחו השנה להצבעה מוקדמת.

במדינת ג'ורג'יה, היכן שמירוץ צמוד ולוהט לסנאט מתנהל, נרשמו תורים בהם אנשים המתינו שעות ארוכות, בסבלנות מופתית, כשהם ישובים על כסאות מתקפלים בשמש ובגשם תוך שרובם שומרים על תנאי ריחוק חברתי.

עבור תושביה השחורים של ג'ורג'יה, ההצבעה וזכות הצבעה היא חובה לא פחות מזכות. סטיב דייוידסון, אחד ממאות מצביעים שחורים שהמתינו להצביע באחת הקלפיות במדינת גורג'יה, סיפר לגרדיאן הבריטי: "הסנאטור ג'ון לואיס שהלך השנה לעולמו, יחד עם אחרים, נלחמו קשה ולאורך שנים על מנת שלי יהיה מקום בקלפי. הם נלחמו עבורינו עשורים. אם אני צריך לחכות כן שש או שבע שעות, זו חובתי ואני אבצע אותה בשמחה".

מלא אהבה לקהל, הנשיא טראמפ // צילום: איי.אף.פי
מלא אהבה לקהל, הנשיא טראמפ // צילום: איי.אף.פי

גם בצד הרפובליקני נרשמת התעוררות כבר בהצבעה המוקדמת. נשיא ארצו תהברית, דונלד טראמפ, נשא נאום בעצרת לפני אלפי תומכים, כשלא נותרו עוד מקומות בעצרת. "אני מרגיש כל כך חזק", אמר הנשיא, שהחלים ממחלת הקורונה, לאלפי המתכנסים בעצרת. "אני אכנס לקהל הזה ואני אנשק אותם. אני אנשק כל בחור ובחורה יפיפיה בקהל הזה", אמר הנשיא.

על אף שהסקרים ממשיכים לתת יתרון משמעותי למועמד הדמוקרטי, ג'ו ביידן, בסביבתו של טראמפ נרשמת אופטימיות שנובעת מהחלמתו של הנשיא ומאמונה כי כמו בבחירות 2016, גם הפעם הסקרים לא משקפים את התפלגות ההצבעה האמיתית וטראמפ נמצא בדרכו לניצחון נוסף.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר