"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"שינויי האקלים הם חלק מהסיפור": שריפות ענק בקולורדו בחורף

מדענים נדהמו למצוא תנאי יובש המתאימים לשריפות ענק בחודשי החורף במדינה הקרה וההררית • דליקת הענק החריגה בקולרדו מעלה חשש מפני התרחבות של האזור הפגיע לשריפות בארה"ב

,עודכן
0השמעה
נזקי שריפת הענק מרשל בקולורדו, צילום: איי.אף.פי

שריפות ענק פרצו בסוף דצמבר בקולרודו, ארצות הברית. המדענים הופתעו מאוד מהתזמון, מההתפשטות המהירה וממוקדי השריפה. האש התפשטה באזורים מיושבים במקום ביערות ובהרים, והביאה לפינוי של עשרות אלפי אנשים מבתיהם, כשמאות בתים נשרפו. אחרי השריפות הקשות, הגיע שלג וכיסה את ההריסות השרופות - מה שרק הדגיש את קיצוניות מזג האוויר.

"חשבתי שלא יעבור זמן רב עד שנתחיל לחוות שריפות כמו קליפורניה, כשהלהבות מביאות לפינוי אנשים מבתיהם ומשכונות המגורים, אבל לא ציפיתי שזה יקרה בדצמבר", אמר בקי בולינגר מצוות המחקר במרכז האקלים של קולורדו לדנוור פוסט.

השריפה "מרשל" התפשטה על פני 6,000 דונם תוך שעות בשל הרוחות החזקות, והיא חריגה בעוצמתה ובאופן הקשה שבו פגעה ברכוש רב. האדמה והעשב באזור החלו להתייבש בקיץ על רקע בצורת של עשרות שנים. לדברי ג'ניפר באלץ', מדענית ומנהלת מעבדת כדור הארץ, התקופה שבין יוני לדצמבר הייתה החמה ביותר שתועדה ובין התקופות היבשות ביותר באזור דנוור מאז תחילת שנות ה-60 - מה שהפך את התנאים לשריפה לסבירים יותר, גם בזמנים פחות אופייניים.

שריפת הענק מרשאל בקולורדו,

משבר האקלים והשינויים שבעקבותיו למעשה הביאו למצב שבו שריפות חורש יכולות לפרוץ כל השנה, ולא רק בחודשי הקיץ וזאת עקב היובש והחום ביחס לעבר. "שינויי האקלים הם בהחלט חלק מהסיפור הזה - אין יותר עונה לשריפות, דליקות כעת יכולות להימשך כל השנה", הדגישה באלץ'. בולינגר הוסיף כי ככל שההדלקה יבשה יותר, כך האש הולכת להתפשט בקלות רבה יותר.

משבר האקלים כאמור רק צפוי להחמיר את תנאי היובש והחום ברחבי העולם, ונראה כי שריפות מסוג זה רק יתפשטו לאזורים נוספים. הקיץ האחרון היה רווי אירועי שריפה במקומות שונים כמו בקליפורניה, יוון וטורקיה - וזה רק על קצה המזלג. דו"ח שהשירות המטאורולוגי בישראל פרסם היום הראה כי 2021 היא השנה הרביעית החמה ביותר מאז תחילת המדידות בארץ. מחסור בגשמים, גל החום הממושך ויוצא הדופן באוגוסט, השריפה בהרי ירושלים ולאחרונה מערכת "כרמל" עם הרוחות החזקות וכמויות הגשם הגדולות - הן רק חלק מהתופעות שחווינו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר