"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ביידן: "הנשיא פוטין הוא רוצח"

בראיון שנתן לרשת החדשות ABC אמר הנשיא האמריקני כי פוטין "ישלם" על הניסיון להתערב בבחירות בארה"ב • "הוא יודע מי אני", אמר ביידן

,עודכן
נשיא ארה"ב ביידן ונשיא רוסיה פוטין // צילום: אי.פי.איי // נשיא ארה"ב ביידן ונשיא רוסיה פוטין

נשיא ארצות הברית, ג'ו ביידן, תקף היום (רביעי) בחריפות את נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, וכינה אותו רוצח. ביידן אמר את הדברים בראיון עם כתב רשת החדשות ABC, ג'ורג' סטפנופולוס.

"הוא ישלם מחיר על ההתערבות בבחירות בארצות הברית. קיימנו שיחה ארוכה הוא ואני ואני מכיר אותו היטב", אמר הנשיא בהתייחסות למנהיג הרוסי. "הבהרתי לו כבר בתחילת השיחה שאני יודע מי הוא ושאם אני אחליט על הליכה להסכם לצמצום נשק להשמדה המונית, עליו להיות מוכן", הוסיף ביידן.

EXCLUSIVE:@GStephanopouloson Gov. Andrew Cuomo: "If the investigation confirms the claims of the women, should he resign?"



"Yes," Pres. Biden says. "I think he'll probably end up being prosecuted, too.”https://t.co/a6qfOJ9Byppic.twitter.com/EiC63wtnUo

— ABC News (@ABC)March 17, 2021

כשנשאל הנשיא אם היה מגדיר את פוטין כרוצח ביידן השיב בחיוב. "אני אכן חושב ככה. אתה תראה שפוטין הולך לשלם על התערבותו", אמר ביידן למראיין. ביידן הדגיש כי ארצו תהברית יכולה לנקוט ביד חזקה מול ממשל פוטין ובד בבד לחתום על הסכמים שונים עם הקרמלין, "זה כמו ללכת וללעוס מסטיק באותו זמן" ,אמר הנשיא.

ביידן התייחס בראיון גם לנסיגה האמריקנית מאפגינסטן ואמר כי יהיה קשה להוציא את כל כוחות הצבא האמריקני מהמדינה בעד תחילת חודש מאי.

אתמול פורסם דו"ח מקיף של סוכנויות המודיעין השונות בארצו תהברית בו נטען כי נשיא רוסיה ידע וככל הנראה אף ניהל את מבצע ההתערבות בבחירות האמריקניות, תוך כדי עשיית שימוש בפוליטיקאים ועורכי דין שקיימו קשר עם שירותי הביון הרוסיים. בדו"ח נטען כי פוטין שאף להתערב לטבותו של הנשיא טראמפ, מתוך הנחה כי המשך שלטונו ישרת טוב יותר את האינטסים של מוסקבה.

דובר הקרמלין, דמיטרי פסקוב, מסר בתגובה כי הדו"ח האמריקני הינו "חסר בסיס ומשולל כל יסוד". פסקוב הדגיש כי לרוסיה לא היה כל קשר לקמפיין הבחירות בארה"ב או למי מהמועמדים. לדבריו, "החומרים המאוד לא איכותיים האלה משמשים כעילה לסנקציות חדשות".

בתוך כך, ארה"ב מרחיבה את הסנקציות נגד רוסיה בענייני הייצוא, זאת בשל המאסר של אלכסיי נבלני. וושינגטון אמרה את הסיבה לצעדים אלה בשל "שימוש בנשק כימי וביולוגי" מצד הרוסים. כזכור, מנהיג האופוזיציה הרוסי הורעל באוגוסט האחרון על ידי גז עצבים מסוג "נוביצ'וק" שהוטמן בבגדיו על ידי סוכנים של שירות הביטחון הפדרלי הרוסי. הסנקציות יתמקדו בייצוא ביטחוני, בתעופה האזרחית ובענייני החלל ויהיו עד ה-1 בספטמבר. ב

ד בבד, רוסיה הוכנסה לרשימה שחורה של מדינות אשר אסור לייצא אליהן או לייבא ממנה אמצעי לחימה וציוד ביטחוני. העיצומים ייכנסו לתוקף מחר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר