אחד המרוצים החשובים ביותר לקביעת הלך הרוח באמריקה הסתיים במפלה לדמוקרטים: המועמד הרפובליקני לתפקיד מושל וירג'יניה, גלן יאנגקין, ניצח הלילה (בין שלישי לרביעי) בבחירות, כך הוכרז ברשת NBC האמריקנית.
מדובר במכה קשה למפלגה הדמוקרטית משום שהמדינה הצביעה רק בנובמבר 2020 עבור ג'ו ביידן לנשיאות, ובמידה רבה משקפת את המרכז האמריקני. בעשור האחרון הצליחו הדמוקרטים להפוך את המדינה לכזו שנוטה שמאלה במירוצים לנשיאות ולמושלות.
המועמד הדמוקרטי טרי מקוליף, שיכהן בעבר כמושל אך לא יכל לרוץ לכהונה נוספת רצופה בגלל החוקה במדינה, הוביל במהלך רוב המירוץ אך ספג מכה קשה בימים האחרונים כאשר התבטא נגד התערבות הורים בתכני הלימודים בבתי הספר. בשל כך מקוליף מיצב את עצמו כלוחם פרוגרסיבי, מה שגרם לסלידה בקרב רבים מהבוחרים הבלתי מפלגתיים במדינה.
המפלה של הדמוקרטים היא אולי סימן לבאות לקראת בחירות האמצע לקונגרס בעוד שנה. אם לשפוט לפי וירג'יניה, נראה כי הבוחרים האמריקנים צפויים להעניש את המועמדים לבית הנבחרים והסנאט בגלל מצבו הקשה של ביידן, שנמצא בשפל בסקרים בגלל הנסיגה מאפגניסטן המשפילה והמשך המגיפה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
