"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ביידן "המציא" ביקור בבית הכנסת בפיטסבורג לאחר הטבח במקום

הנשיא האמריקני קיים שיחה עם רבנים לרגל ראש השנה, שבמהלכה סיפר על ביקור שקיים בבית הכנסת "עץ החיים" לאחר הטבח ב-2018, שבו נהרגו 11 מתפללים • לאחר בדיקה, התגלה כי ביידן כלל לא ביקר בקהילה אחרי הטרגדיה • הבית הלבן פרסם הודעת הבהרה: "הוא התכוון לשיחה שהייתה לו עם הרב של הקהילה"

,עודכן
0השמעה
נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, צילום: איי.פי

בא לברך - ויצא מבולבל: הנשיא ביידן השתתף ביום חמישי האחרון בשיחת וידאו עם רבנים בכירים מרחבי ארה"ב לרגל ראש השנה. הנשיא האמריקני בירך, חזר על מחויבותו לביטחון ישראל והבטיח להילחם באנטישמיות, אבל גם טען כי ביקר בבית הכנסת "עץ החיים" בפיטסבורג אחרי הטבח ב-2018, שבו נרצחו 11 מתפללים - ביקור שמעולם לא התרחש.

"אני זוכר שהייתי, אתם יודעים, שביקרתי בבית הכנסת עץ החיים", אמר ביידן בשיחה, עת התייחס לנגע האנטישמיות בארה"ב. דבריו הדליקו נורה אדומה בקרב כמה עיתונאים, שבדקו ומצאו כי הנשיא הנוכחי לא ביקר בקהילה לאחר הטבח. ביום שישי כבר נאלץ הבית הלבן להוציא הבהרה, שבה הדגיש שביידן אכן לא הגיע לבית הכנסת. "הוא התכוון לשיחה שהייתה לו עם הרב של הקהילה ב-2019", נאמר בתגובת הממשל.

זירת האירוע בבית כנסת "עץ החיים". 2018. // צילום: אי.פי,

הרב של הקהילה, ג'פרי מאיירס, אישר את קיום השיחה ובראיון ל"ניו יורק פוסט" הדגיש כי אין לו כעס כלפי הנשיא בגלל טעותו. "הייתה לנו אז שיחה לבבית, הוא הביע תנחומיו ושאל לשלומנו", נזכר מאיירס. "שוחחנו על אתגרי האנטישמיות, והוא הבטיח להילחם בה כנשיא". עם זאת, ביידן עדיין תיאר ביקור שמעולם לא קרה, ואילולי בדיקה של העיתונאים, הדבר היה מתקבל כעובדה מוגמרת, שקרית למדי.

עם זאת, נראה כי המאבק באנטישמיות מעסיק מאוד את ביידן. "פעם חשבתי שאפשר יהיה להביס את השנאה", אמר הנשיא לרבנים. "אבל הבנתי לפני זמן מה שאי אפשר. היא רק מסתתרת, וכשנותנים לה חמצן היא פורצת החוצה. בשנים האחרונות היא קיבלה יותר מדי חמצן".

הנשיא סיפר גם על המפגש הראשון שלו עם ראש הממשלה בנט וכינה אותו "ג'נטלמן", והביע תקווה ש"שנה הבאה לא רק בירושלים, אלא כאן בבית הלבן". הוא סיים באנקדוטה על נישואי בתו לגבר יהודי. "אתם יודעים, החלום של כל אב קתולי הוא שבתו תנשא לרופא יהודי", התבדח. "עכשיו אני יודע שזה לא ימצא חן בעיניי כולכם, אבל את החתונה של בתי ערכו במשותף כומר קתולי ורב יהודי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר