סופת ההוריקן "אנרי" מעל חצי האי מנהטן | צילום: רויטרס

ארה"ב: הוריקן "הנרי" מכה בחוף המזרחי

הסופה הגיעה לחלקים ממדינות ניו יורק וניו ג'רזי, והביאה כמויות גדולות של גשמים • לראשונה זה 30 שנה: תושבי אזור ניו אינגלנד קיבלו הוראה להתכונן לפגיעה

סופת ההוריקן "הנרי" הכתה היום (ראשון) בחופה המזרחי של ארצות הברית, כשלראשונה זה 30 שנה קיבלו תושבי אזור ניו אינגלנד אזהרה על סיכוי גדול שהסופה תפגע גם באזורם.

רשות חיזוי מזג האוויר במדינת ניו יורק דיווחה כי גשמים חזקים כבר החלו להכות במזרח המדינה ובעיר ניו יורק. גם בדרום מדינת ניו ג'רזי נרשמו ממטרים עזים אך לא דווח על נזקים עד כה.

מושלי המדינות מסצ'וסטס, קונטיקט וניו יורק הכריזו על מצב חירום לקראת הגעת הסופה, שצפויה להביא עימה רוחות במהירות אדירה וכמות גדולה של גשם. מושל מדינת ניו יורק, אנדרו קואומו, הזהיר את תושבי המדינה: "אם אתם מתגוררים באזורים המועדים לשיטפונות - צאו מהם".

שקד, ישראלית המתגוררת בקונטיקט, סיפרה ל"ישראל היום": "כולם עוקבים אחר העדכונים ומחכים לראות מה יקרה. המליצו לנו להצטייד באוכל ובפנסים לכמה ימים. התושבים ממשיכים כרגיל, אין אווירה של בהלה, אך ביטלו כל מיני שירותים, כמו הרכבת והשאטל של האוניברסיטה".

בתוך כך, שמונה נהרגו במקסיקו כשסופת ההוריקן "גרייס" הביאה ממטרים עזים ורוחות חזקות לצפון המדינה, וגרמה להצפה של אזורים שלמים. הסופה פחתה בשעות האחרונות לדרגה של סופה טרופית, אך הותירה בעקבותיה נזקים נרחבים. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...