"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

רשמית: אפסו הסיכויים לחלץ ניצולים נוספים באסון במיאמי

המשטרה הודיעה למשפחות הנעדרים שצוותי החילוץ ימשיכו לחפש אחר עשרות גופות הנספים בקריסת הבניין • מספר הנספים הרשמי באסון זינק ל-54

, עודכן
0השמעה
צוותי הפינוי בהריסות הבניין במיאמי , אי.פי
צוותי הפינוי בהריסות הבניין במיאמי, צילום: אי.פי

החיפושים אחר הניצולים בקריסת הבניין במיאמי הסתיימו באופן רשמי: צוותי החילוץ שפעלו במשך כשבועיים בהריסות כדי לאתר את עשרות הנעדרים, מפנים החל מהלילה (בין רביעי לחמישי) את מאמציהם לשיקום האתר ולחיפוש אחר גופות הנספים שטרם אותרו. לאחר ההכרזה כי לא ניתן יותר לחלץ ניצולים באתר, קיימו כוחות החילוץ והנוכחים במקום דקת דומייה לזכר הנספים ולאחר מכן נשאו תפילה.

רגע הדומייה לזכר הנספים:

In tribute to lives lost, our rescue teams held a moment of silence & prayer near the Surfside building collapse. With heavy hearts, we begin search & recovery efforts, and will continue to give our all as our commitment still remains to reunite families with their loved ones. pic.twitter.com/FJ7GKWXhXn

— Miami-Dade Fire Rescue (@MiamiDadeFire) July 8, 2021

התפילה שנשאו נוכחים בזירת האסון לאחר 15 דקות הדומייה:

After rescuers observed a 15-minute moment of silence tonight, marking the end of search and rescue mission and start of recovery efforts, a prayer vigil took place at the Surfside memorial wall across the street. pic.twitter.com/nET5H9EwE6

— Martin Vassolo (@martindvassolo) July 8, 2021

בכך, הכירו הצוותים שתמה התקווה להימצאות ניצולים באסון שזעזע את פלורידה. עוזרו של מפקד המשטרה במיאמי אף בישר באופן אישי למשפחות הנעדרים כי אפסו הסיכויים להישרדות יקיריהם באסון הכבד.

אף על פי שלא היה סימן לניצולים בשעות שלאחר קריסת הבניין, הרשויות התחייבו להמשיך לחפש בהריסות כל עוד נותר סיכוי. עם זאת, בארבעת ימי החיפושים הראשונים נמצא ניצול אחד, נער כבן 15.

עם קריסת הבניין נמנו 159 נעדרים וארבעה נספים בלבד. ואולם, מניין הקורבנות זינק הלילה ל-54 ומספר האנשים שמצבם עדיין לא הוגדר באופן רשמי עומד על 86. כאמור, למרבה הצער אפסו הסיכויים לכך שהם נותרו בחיים כשבועיים לאחר קריסת הבניין.

ביום רביעי אחר הצהריים הסתיימה המשימה, כאשר מפקד המשטרה עדכן את המשפחות שהמבצע יעבור יתחיל לעסוק בפעולות שיקום וחיפוש. על פי "הניו יורק טיימס", צוותי החילוץ שהגיעו מסוכנות החירום הפדרלית ומישראל עודכנו בעניין והסכימו עם ההחלטה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר