"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
קונסול ישראל במיאמי: "לא אקח את מעט התקווה של האנשים"
מאור אלבז התמנה לתפקידו רק לפני כשבוע, וכבר נאלץ להתמודד עם האסון • "אי אפשר להסביר את הטרגדיה" • מניין הנספים עלה לעשרה, 151 עדיין נעדרים
פינת הנצחה לקורבנות האסון במיאמי | צילום: איי.פי

קונסול ישראל במיאמי: "לא אקח את מעט התקווה של האנשים"

מאור אלבז התמנה לתפקידו רק לפני כשבוע, וכבר נאלץ להתמודד עם האסון • "אי אפשר להסביר את הטרגדיה" • מניין הנספים עלה לעשרה, 151 עדיין נעדרים

אבי כהן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

פעולות חיפוש והצלה נמשכו גם הלילהבבניין שקרס במיאמי, ונכנסו הבוקר (שלישי) ליומן החמישי. בארבעת ימי החיפושים שעברו נמצא ניצול אחד בלבד, נער כבן 15, ועד כה התגלו כבר עשר גופות. 151 עדיין נעדרים.

הצוות הישראלי, המונה 11 חיילי פיקוד העורף, נכנס לסבב החיפושים ומשתמש בכל טכנולוגיה אפשרית על מנת למצוא את הנעדרים, שככל שעובר הזמן כך הסיכויים למוצאם הולכים ופוחתים.

השר לענייני התפוצות נחמן שי החל להיפגש עם נבחרי הציבור ונציגים בקהילה המקומית, וכן עם אנשי ממשל ולהתראיין לתקשורת הזרה. "אני לא חושב שהתראיינתי בצורה כזאת כבר שנים", אמר שי ל"ישראל היום". "פרט לפגישות עם משפחות הקורבנות והנעדרים, אני מעוניין לעמוד על הפעילות של כוחות החילוץ וההצלה".

זירת האסון במיאמי, צילום: איי.פי

מאור אלבז, הקונסול הכללי במיאמי, נכנס לתפקיד רק לפני כשבוע, ומיום חמישי בלילה הוא כמעט לא ישן. מה שהוא עבר בימים הללו, בעלי תפקיד דומים לא עברו בכל תקופת כהונתם. "אני רק מדבר איתך על מה שעברתי בימים האלה, ואני מתחיל לבכות. לפני יומיים הייתי עם המשפחות במפגש קשה, ויהיה הרבה יותר קשה. זה אירוע טרגי בממדים מטורפים", אמר אלבז ל"ישראל היום" והוסיף: "אי אפשר להסביר את זה. בניין בארצות הברית, בעיר מודרנית, פשוט קורס באמצע הלילה".

"לא הייתי בקונסוליה מיום רביעי, וגם כל הצוות שלי מפוזר איפה שרק ניתן לעזור", המשיך אלבז, "אחד מחברי הצוות נמצא באופן קבוע במלון עם המשפחות, ועוזר אחר נמצא עם הארגון היהודי AJC. הצלב האדום פנה אליי ואמר: 'זאת רשימת התרופות שהאנשים שנותרו ללא קורת גג זקוקים להן'. אמרתי להם 'קחו את כרטיס האשראי שלי ותשתמשו בו'". אלבז אמר לנו שהוא יודע שהימים הבאים עומדים להיות כואבים הרבה יותר, ימים של לוויות ואבל. "אנחנו מגדלור עבור אותן משפחות, ולא רק בשביל היהודים אלא לכולם. אמנם עדיין יש תקווה - אבל קטנה, אני לא זה שייקח את התקווה מהמשפחות. אין לי בשורות טובות, לצערי".

קונסול ישראל במיאמי, צילום: אבי כהן

בינתיים, באתר ההרס שנותר מהבניין בן 55 הקומות, אנשי החילוץ של הכבאות החלו להשתמש בכלים כבדים כדי להסיר לאט ובזהירות מתכות, פלטות בטון ופסולת לא יציבה משכבת ההריסות העליונה, שעלולה ליפול ולפגוע במצילים עצמם, וצוותים של כלבים מאומנים מרחרחים בקביעות את האתר. אלן קומינסקי, ראש מחלקת ההצלה במחוז מיאמי־דייד, אמר כי צוותו נאחז בתקווה למצוא מישהו בחיים, אך פעולות החילוץ מבוצעות באיטיות ובשיטתיות. קומינסקי אמר בראיון לעיתונאים כי: "אנחנו לא יכולים פשוט להיכנס ולהעביר דברים בצורה לא יציבה, כי זה יוביל לתוצאה הגרועה ביותר".

בינתיים משפחות רבות המחכות להתוודע לגורל יקיריהן מבינות כי התקווה למציאת קרוביהן בחיים הולכת וקטנה. "אנחנו רק מחכים לתשובות. זה מה שאנחנו רוצים", אמרה לערוץ מקומי דיאן אוחיון, שהוריה, מרים וארני נוטקין, היו בבניין, "וכרגע אין לנו אף תשובה אחת".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...