בגלל מודעה באינסטגרם: מאות הסתערו על המלון - ואז גילו את האמת

שמועה ויראלית ברשתות החברתיות הבטיחה חלוקה של דיור בחינם בלוס אנג'לס • תוך שעות נרשם כאוס המוני מחוץ למלון, עד שהמשטרה נאלצה להתערב ולחשוף את מה שבאמת עמד מאחורי הפרסום

מאות פשטו על המלון בלוס אנג'לס - ואז גילו את האמת , רשתות
מאות פשטו על המלון בלוס אנג'לס - ואז גילו את האמת | צילום: רשתות

כאוס המוני נרשם בסוף השבוע בלב לוס אנג'לס, לאחר שמאות תושבים הסתערו על מלון "מייפאר" (Mayfair Hotel) שבמרכז העיר. האנשים, שחלקם הגדול סובל ממצוקת מגורים קשה, הגיעו למקום בעקבות פוסטים ויראליים שהופצו ברשתות החברתיות והבטיחו הזדמנות פז לקבל דירות בחינם - רק כדי לגלות שנפלו קורבן לדיסאינפורמציה אכזרית. 

מלון "מייפאר" שנרכש על ידי עיריית לוס אנג'לס באוגוסט 2023 תחת יוזמת הדיור והתמודדות עם חסרי הבית של ראש העיר קרן באס (Karen Bass), משמש כחלק מתשתית העירייה לספק פתרונות מגורים זמניים.

מאות הסתערו על המלון | צילום: רשתות

לפי הדיווח בפוקס לוס אנג'לס, הדרמה החלה לאחר שחשבונות שונים ברשתות שיתפו עלון מטעמה של "רשות השירותים לדרי רחוב בלוס אנג'לס" (LAHSA). הפוסטים הוויראליים הדגישו באותיות מובלטות כי למשתתפים תהיה אפשרות לצפות בדירות זמינות, להגיש בקשות "ואף לקבל אישור לדירה במקום!" (באנגלית נכתב -APPROVED ON THE SPOT).

השמועה פשטה כאש בשדה קוצים, וההבטחה לקבלת מפתחות לדירה תוך דקות הביאה לנהירה אדירה של מאות אנשים שקיוו למצוא קורת גג.

המודעה שגרמה להתסערות:

     

הצגת פוסט זה באינסטגרם

           

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Sherica Price‎‏ (@‏‎msvirtualcity‎‏)‎‏

הפרט הקריטי שהושמט מכל הפוסטים - ופיצץ את הבלון

אלא שבתוך החגיגה הוויראלית וההתרגשות ברשת, מפיצי הסרטונים השמיטו פרט קריטי ומכריע: האירוע במלון לא היה פתוח כלל לציבור הרחב. למעשה, המפגש יועד בלעדית עבור כ-300 אנשים שכבר היו רשומים מראש בתוכנית הסיוע הרשמית של הרשות, ובתנאי שיגיעו בליווי העובד הסוציאלי האישי שמונה להם.

כשהמוני הממתינים הגיעו למלון והחלו ליצור תורי ענק ברחובות הסמוכים, עיתונאים וכוחות מקומיים שהיו במקום הבינו את גודל הטעות. נציגי הרשות והנהלת המלון נאלצו להבהיר לממתינים המודאגים כי אין שום חלוקה פתוחה של נכסים, והנפילה הקשה מהתקווה לקבלת דירה אל המציאות המרה הותירה רבים מהם מאוכזבים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר