לאחר יותר מ-250 ימים בים יזכו כ-5,000 אנשי צוותה של נושאת המטוסים האמריקנית אברהם לינקולן לחופשת מנוחה בעיר הנופש פטאיה שבתאילנד. נושאת המטוסים צפויה לעגון ביום רביעי בנמל לאם צ'בנג הסמוך לעיר, בליווי שתי ספינות נוספות של הצי האמריקני, כך דיווחה היום (שני) סוכנות הידיעות רויטרס מפי גורמים תאילנדים.
הגעתה מעוררת בפטאיה תקוות לזריקת מרץ לכלכלה המקומית, אך בה בעת הרשויות המקומיות הגבירו את האכיפה נגד תעשיית המין שהעיר מזוהה איתה.
לקראת הגעת נושאת המטוסים נערכת המשטרה לפרוס סיורים נוספים לאורך רצועת החוף המרכזית ובאזור חיי הלילה של פטאיה, וכן לנטר את האזור באמצעות רחפנים. זאת בהמשך לפשיטות שנערכו בסוף השבוע, ובמהלכן נעצרו בין 40 ל-50 בני אדם בחשד לעיסוק בזנות, כך דיווחה רויטרס מפי גורמים רשמיים.
״אנחנו עושים כמיטב יכולתנו, אבל זה קשה״, אמר מפקד משטרת פטאיה, אנק סאתונגיו, והסביר כי עובדות מין עשויות לפנות ללקוחות במרחב הציבורי בלי שהרשויות תדענה על כך.
הזנות אסורה בחוק בתאילנד, אך למרות מבצעי אכיפה שמתרחשים מפעם לפעם, תעשיית המין פועלת בגלוי במוקדי התיירות המרכזיים, בין היתר בבנגקוק ובפטאיה.
הפריסה המבצעית הנוכחית של ה״לינקולן״ החלה בנובמבר בשנה שעברה, עם יציאתה מנמל הבית שלה בסן דייגו, והיא הופנתה בהמשך למזרח התיכון כדי לתמוך בפעילות הצבאית במלחמה מול איראן. במהלך הפריסה קבעה נושאת המטוסים שיא בעידן המודרני במספר הימים הרצופים בים.
הפריסה הממושכת לוותה גם בדיווחים על מצוקה נפשית ועל הידרדרות התנאים על הסיפון.
העיתונים הצבאיים בארה"ב דיווחו החודש על ניסיונות חוזרים של מלחים לקפוץ מהסיפון למים ועל צוות שנמצא קרוב לנקודת שבירה נפשית, ובשיחות שקיימו מפקדי חיל הים עם בני משפחותיהם של אנשי הצוות עלו טענות על מחסור במזון ובאספקה בסיסית.
פטאיה הייתה בעבר כפר דייגים, והפכה למרכז תיירות במידה רבה בזכות חיילים אמריקנים שחיפשו בה מפלט בימי מלחמת וייטנאם. כעת יש בעיר מי שמקווים לחזרה על התסריט.
ראש העירייה, פורמט נגמפיצ'ט, העריך כי כל איש צבא אמריקני יוציא בין 1,000 ל-3,000 באט ביום, כ-30 עד 91 דולר, תלוי בכמה זמן יבלה ביבשה ואם יישאר ללון בעיר. עם זאת, חופשות החוף ניתנות בדרך כלל לסירוגין, כך שלא כל אנשי הצוות ירדו מהספינות יחד. ״זה אמור להמריץ את כלכלת פטאיה בטווח הקצר״, אמר.
אלא שחלק מהכסף עשוי לזרום גם אל הצד האפל של תעשיית הבידור בעיר, תעשייה כה גדולה עד שה-FBI תיאר את פטאיה לפני כעשור כאחד מיעדי תיירות המין המובילים בעולם.״הסיכון הוא לבריאות ולבטיחות, משום שזרימה של מספר גדול של לקוחות עלולה להגדיל את הסיכוי לניצול מיני ולהתפשטות מחלות המועברות במגע מיני״, אמר פיפטפונג פאקפאר, פרופסור חבר בפקולטה למדעי הרוח וניהול תיירות באוניברסיטת בנגקוק. הוא הוסיף כי הדיווחים על הלחץ הנפשי ועל ניסיונות ההתאבדות בקרב אנשי הצוות מוסיפים נדבך נוסף של דאגה.
יו״ר התאחדות התיירות של מחוז צ'ונבורי, טאנט סופורנסהטראנגסי, אמר כי ההשפעה המסחרית הכוללת על פטאיה, שבה יותר מ-300 אלף חדרי מלון, תיגזר בין השאר מהשאלה היכן יבחרו אנשי הצוות לבלות, שכן חלקם עשויים לנסוע לבנגקוק.
״כששמענו שספינת מלחמה אמריקנית עומדת לעגון בפטאיה, זה הפך למקור תקווה בשבילנו״, אמרה ליסה המילטון, יו״רית איגוד עסקי חיי הלילה בפטאיה. ״אני גרה בפטאיה יותר מ-20 שנה, ומעולם לא ראיתי שנה חלשה כלכלית כמו זו״.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
