"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

במבצע סודי: האם ארצות הברית פרצה נתיב שיט חדש במצרי הורמוז?

הסכת חדשות פופולרי בארה"ב טוען כי צילומי לוויין מראים שהצי האמריקני הצליח לבצע חפירות תת ימיות בשטח הימי של עומאן שמאפשרות נתיב מעבר חדש שמקשה על האיראנים לפגוע בתנועת הספנות • הטענה מתחברת לדיווחים בסוכנות הידיעות "אקסיוס" על כך שוושינגטון הצליחה להשיג עליונות במצר

0השמעה
מיכלית דלק עוברת בצד העומאני של מצר הורמוז , .
מיכלית דלק עוברת בצד העומאני של מצר הורמוז | צילום: .

ארצות הברית הצליחה לפתוח נתיב שיט חדש שטרם נעשה בו שימוש משמעותי במצרי הורמוז לאחר שהשלימה עבודות של העמקת קרקעית הים סמוך לחופי עומאן, כך דיווח הלילה (אור ליום שבת) הסכת החדשות הפופולרי "מורס רפורט".

על פי הטענות, הצי האמריקני ביצע עבודות חפירה תת ימיות על מנת לאפשר מעבר של מכליות נפט גדולות בתעלה שבין האי מוסנדם, חלק משטחה של עומאן, לחוף העומאני, ובכך סיפקה נתיב שיט שמוסתר על ידי האי ומקשה על איראן לטווח את כלי השיט שחולפים בו. ההסכת סיפק הוכחות לטענות בצורת צילומי לוויין שמראים מכלית נפט גדולה חולפת במעבר המים.

משמרות המהפכה פירסמו תיעוד תקיפה של כלי שיט במצר הורמוז

חשוב לציין שטהרן עדיין מסוגלת לפגוע גם בלי שיט ששטים במעבר החדש באמצעות מל"טים וטילים אך מדובר במשימה קשה יותר שכן הנתיב שיתאפשר צמוד לקו החוף העומאני ובחלקו מוגן על ידי האי מוסנדם עצמו.

דיווחים אלו מגיעים על רקע טענות חוזרות כי ארצות הברית הצליחה להעלות משמעותית את נפח הדלקים שיוצאים מהמצר באמצעות משטר קבוע של מכליות המפליגות ללא הפעלת משדר והובלת דלקים ממכלית למכלית ממש מחוץ לשטח המצר.

סוכנות הידיעות האמריקנית "אקסיוס" פרסמה היום דיווח של העיתונאי ברק רביד כי ארצות הברית יוצאת כשידה על העליונה בקרב על התעבורה במצר הורמוז. על פי הדיווח, בחודשיים האחרונים, גורמים בוושינגטון אומרים כי הצבא האמריקני שחק בהתמדה את כוחה של איראן על נתיב המים החשוב.

צילומי לווין | צילום: ללא קרדיט

גורמים אמריקנים טענו בפני סוכנות הידיעות כי הם הפכו את היוצרות במצר ומאמינים שזה יכול להיות רגע מכונן במלחמה שיביא לא רק הקלה הדרגתית לכלכלה העולמית, אלא גם עסקה טובה יותר עם איראן.

"הממזר הזה פתוח לתנועה. התגובה האיראנית מאוד מתונה. הם לא רוצים שנחזור אליהם. זה כל העניין. השאר לא משנה", אמר הנשיא טראמפ לאקסיוס בראיון טלפוני ביום חמישי.

לטענת האמריקנים, בשבועות האחרונים, התנועה דרך התעלה הדרומית גדלה ל-20 עד 30 מכליות בכל לילה, הנושאות בממוצע 9 עד 10 מיליון חביות נפט. זהו בערך מחצית מהנפח שלפני המלחמה.

"השגנו אבן דרך משמעותית במצר הורמוז. נתיבי הים המוכרים בינלאומיים במצר נקיים ממוקשי ים איראניים. בשורה התחתונה: כיום נתיבי השילוח הבינלאומיים פתוחים והמומנטום גובר", אמר מפקד CENTCOM, אדמירל בראד קופר, בסרטון שפורסם ביום חמישי בערב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר