"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בשל מתיחות עם הגסת': מזכיר הצבא האמריקני צפוי לפרוש | דיווח

דן דריסקול צפוי לפרוש מתפקידו עד סוף השנה, לאחר חודשים של מתיחות עם שר ההגנה פיט הגסת', כך דווח ב"וול סטריט ג'ורנל" • הדווח מגיע לאחר שבחודש אפריל, הגסת' פיטר את ראש מטה צבא ארה"ב מתפקידו • לפי הדיווח, משפחתו של דריסקול כבר עזבה בקיץ את הבית הרשמי השמור למזכיר הצבא

,עודכן
0השמעה
מזכיר הצבא דן דריסקול, בעניבה אדומה, לצד שר ההגנה פיט הגסת', משמאל , בלומברג
מזכיר הצבא דן דריסקול, בעניבה אדומה, לצד שר ההגנה פיט הגסת', משמאל. צילום: בלומברג

מזכיר הצבא של ארצות הברית, דן דריסקול, הממונה על זרוע היבשה של ארה"ב, צפוי לפרוש מתפקידו עד סוף השנה לאחר חודשים של מתיחות עם שר ההגנה פיט הגסת'. כך דווח בהלך סוף השבוע ב"וול סטריט ג'ורנל", מפי גורמים המעורים בפרטי השיחות.

נתניהו נפגש עם פיט הגסת', מזכיר ההגנה האמריקני// רויטרס (ארכיון)

פרישתו של דריסקול תותיר את הצבא האמריקני ללא מנהיג שאושר על ידי הסנאט. בחודש אפריל, הגסת'פיטר את ראש מטה צבא ארה"ב, הגנרל רנדי ג'ורג', מתפקידו - והנשיא דונלד טראמפ טרם מינה לו מחליף. באופן זמני, סגנו של ג'ורג', הגנרל כריסטופר לניב ששימש בעבר כיועצו הצבאי הבכיר של הגסת', משמש כעת כראש המטה בפועל.

במהלך החודשים האחרונים, דריסקול ומשפחתו פינו את בית המשפחה הגדול המיועד למזכיר הצבא בבסיס המשותף "מייר-הנדרסון הול" - בסיס צבאי הסמוך לבית הקברות ארלינגטון שבו מתגוררים כמה מבכירי מערכת הביטחון, כך מסרו אותם גורמים ל"וול סטריט ג'ורנל". על פי הדיווח,משפחתו עברה במהלך הקיץ לצפון קרוליינה, ואילו דריסקול עבר להתגורר בדירה קטנה יותר בשטח הבסיס.דוברים מטעם הפנטגון ומטעמו של דריסקול סירבו להגיב לדיווח.

רנדי ג'ורג',צילום: AFP

דריסקול, חבר קרוב של סגן הנשיא ג'יי.די. ואנס, עורר את זעמו של הגסת' בימיה הראשונים של ממשל טראמפ, לאחר שהציע לארגן ביקור של ואנס שטראמפ במטרה לפגוש חיילים ולדון ברפורמות בצבא, כפי שדיווח בעבר ה"וול סטריט ג'ורנל".

עתיד המלחמה

במהלך 18 חודשיו בתפקיד מזכיר הצבא, פיתח דריסקול שותפות הדוקה עם הגנרל רנדי ג'ורג' אותו פיטר הגסת'. יחד, דחפו השניים את הצבא לאמץ טכנולוגיות חדשות, מתוך ראייה כי הן מהוות את עתיד השדה המלחמתי. השניים אף נסעו לאוקראינה יחד עם גנרל כריס דונהיו, לשעבר מפקד כוחות הצבא באירופה, על מנת שדריסקול יוכל לשוחח עם נשיא אוקראינה ולודימיר זלנסקי על משא ומתן לשלום.

הגסת',צילום: EPA

דריסקול עודד את הזרוע הצבאית לפעול באופן דומה יותר לצבא אוקראינה בכל הנוגע למציאת דרכים לשימוש בטכנולוגיה אזרחית-מסחרית בשדה הקרב. תחת כהונתו, חברות פרטיות התחייבו להשקיע למעלה מ-25 מיליארד דולר בהקמת מרכזי נתונים, בתי זיקוק למחצבים קריטיים וחדרי אוכל בבסיסי צבא ברחבי המדינה.

"מנהיג מדהים"

הגסת' פיטר את ג'ורג' באפריל והציב במקומו את לניב. הצעד עורר ביקורת מצד רפובליקנים בקונגרס, לצד דברי שבח שהורעפו על ג'ורג'. "אני אוהב את הגנרל", אמר דריסקול למחוקקים במהלך שימוע, כשנשאל על הדחתו הפתאומית של - וכינה אותו "מנהיג מדהים ומחולל שינוי".

דריסקול, קצין צבא לשעבר, זכה לשבח מצדו של טראמפ בכנס ביטחוני בפנסילבניה בחודש שעבר: "עם החיוך היפה הזה, אבל הוא למעשה רוצח. תסתכלו על הפרצוף היפה והנחמד הזה. הכל נראה כה שמח, אבל הוא רוצח. הייתם מאמינים? אלה החבר'ה הכי טובים, תכלס", אמר טראמפ.

טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר