בגלל החברות עם קים - ואיראן: טראמפ יצמצם את התרגיל הצבאי עם דרום קוריאה

נשיא ארצות הברית הורה לפנטגון לצמצם תרגיל צבאי ענק, בטענה שהוא משדר "מסר עוין" כלפי פיונגיאנג • בפוסט חריג, הסביר טראמפ את המהלך ביחסיו הטובים עם קים ג'ונג און, שלדבריו נוהג בכבוד מאז חזרתו לבית הלבן • בדרך עקץ את סיאול שסירבה לסייע לו מול טהרן: "אמרו לא תודה"

נשיא ארה"ב טראמפ ומנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און. צילום: רויטרס

נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, הורה הלילה (בין ראשון לשני) לפנטגון לצמצם את התרגילים הצבאיים המשותפים המתוכננים עם דרום קוריאה.

"בהתבסס על מערכת היחסים הטובה מאוד שלי עם קים ג'ונג און, מצפון קוריאה, אני לא מרוצה מהעובדה שארצות הברית הסכימה מזמן להשתתף בתרגילים צבאיים משותפים עם דרום קוריאה" הסביר טראמפ.

בפוסט שפרסם ברשת החברתית שלו, הסביר טראמפ כי התרגילים, שהיו אמורים לצאת לדרך השבוע, הם יקרים מאוד ו"משדרים מסר עוין ובלתי הולם לחלוטין" כלפי צפון קוריאה. לטענתו, פיונגיאנג "הייתה לא מאיימת ונהגה בכבוד" מאז חזרתו לבית הלבן. עם זאת, אמר טראמפ שבחר בצמצום התרגילים על פני ביטולם, שכן "מאוחר מדי לבטל אותם כליל" לדבריו.

עוד הוסיף "למרות שזה קצת לא קשור (?), לאחרונה שאלתי את נשיא דרום קוריאה אם ​​הוא מעוניין להצטרף אלינו לפירוז הרפובליקה האסלאמית של איראן מנשק גרעיני, והוא אמר 'לא תודה!'".

18,000 חיילים ותרחישים מורכבים

התרגיל, שאמור היה להימשך 11 ימים ולכלול כ-18,000 חיילים דרום קוריאנים, תוכנן במטרה להגביר את מוכנות הכוחות מול האיומים מצפון. על פי צבא ארה"ב, הכוחות המשותפים היו צפויים לתרגל פעולות בתרחישים מורכבים, כולל תרגילי אש חיה, חציית מכשולי מים ופריסה של ציוד צבאי בשטח.

אלא שביטול האימון מגיע על רקע התקרבות מחודשת בין טראמפ לשליט צפון קוריאה. רק יום קודם לכן, פרסם הנשיא תמונה שלו עומד לצד קים ג'ונג און, וכתב כי שני המנהיגים מסתדרים נהדר "למרות המבט הלא-ידידותי בתמונה הספציפית הזו". משרד החוץ של צפון קוריאה, מצידו, תקף את התרגילים המשותפים וכינה אותם "חזרה גנרלית למלחמת תוקפנות" שיוצרת חוסר יציבות באזור.

אין זו הפעם הראשונה שטראמפ יוצא נגד שיתוף הפעולה הצבאי המסורתי עם סיאול. במהלך כהונתו הראשונה, הוא נפגש שלוש פעמים עם קים ג'ונג און כדי לדון בתוכנית הגרעין של פיונגיאנג. לאחר פסגת סינגפור ההיסטורית ב-2018, טראמפ הדהים את המערכת הצבאית כשהכריז בפתאומיות על הפסקת התרגילים ("משחקי המלחמה", כהגדרתו), אותם כינה "פרובוקטיביים". גם כעת, מאז שובו לתפקיד, טראמפ מביע עניין גלוי בחידוש הדיאלוג הישיר עם הרודן הצפון קוריאני.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר