"היא תכבוש לך את המיטה": הפוסט שהצית גל של אנטישמיות

צעירה מטקסס שיתפה ברשת כי השותפה החדשה שלה ישראלית - וזכתה למיליוני צפיות ולעשרות אלפי לייקים • בתוך זמן קצר הוצפו התגובות בבדיחות על "כיבוש", גירוש והשתלטות על שטחים • לאחר שספגה ביקורת, טענה הצעירה כי דבריה הוצאו מהקשרם ומחקה את הפוסט

תליית דגל ישראל החדר שינה (אילוסטרציה). צילום: נעשה בבינה מלאכותית

צעירה מטקסס שיתפה ברשת כי גילתה שהשותפה החדשה שלה ישראלית. בתוך שעות הפך הפרסום לוויראלי, צבר מיליוני צפיות ועשרות אלפי לייקים, וגרר שלל תגובות אנטישמיות ובדיחות על כיבוש, גירוש והשתלטות על שטחים.

בתחילה, הצעירה צחקה מחלק מהתגובות, אך בהמשך טענה כי דבריה הוצאו מהקשרם, מחקה את הציוץ וחסמה את מי שחשף את הפרשה.

הסיפור החל כאשר המשתמשת, המזוהה ב-X בשם "לטינה פיי", כתבה כי סיפרה לבן זוגה ששמה של השותפה החדשה שלה הוא אביב. לדבריה, הוא שאל בצחוק: "כמו תל אביב?" - ובעקבות זאת היא נבהלה והחליטה לברר אם השותפה ישראלית. זמן קצר לאחר מכן כתבה באותיות גדולות: "השותפה החדשה שלי ישראלית", לצד אימוג'י בוכה.

הפסוט ב-X שהצית את הדיון ברשת,

הגילוי הספיק כדי להצית גל תגובות נגד השותפה, אף שלא עשתה דבר מלבד להיוולד בישראל. "החדר שלה רק ימשיך לגדול", כתב אחד הגולשים. אחרת הזהירה: "תיזהרי, היא עומדת לכבוש לך את המיטה לצורכי הגנה לאומית". מגיבה נוספת כתבה כי הישראלית "תמסור לך צו פינוי בתוך 48 שעות", ואחר קבע: "את עומדת לאבד את החדר שלך".

כאשר הצעירה סיפרה כי אביב כבר דרשה להחליף חדר עם אחת השותפות האחרות, מיהרו גולשים להציג זאת כהוכחה לבדיחות על "כיבוש". לפחות לאחת התגובות הלעגניות היא השיבה בצחוק.

הצעירה גם סיפרה כי תלתה בדירה דגל פלסטין בכוונה וצחקה על השותפה הישראלית עם חברותיה. בעקבות החשיפה קראו ישראלים ברשת לאתר את אביב ולהזהיר אותה מפני היחס כלפיה.

התגובות האנטישמיות על הפוסט, צילום: מתוך הרשת החברתית

רק לאחר שספגה ביקורת ניסתה הצעירה להבהיר כי אין לה דבר נגד השותפה עצמה. "אני מדברת איתה כבר בערך שבוע והיא הייתה ממש מתוקה ומנומסת", כתבה. לדבריה, במהלך שיחתן התברר כי אביב השתתפה בפרויקט תגלית כחודש קודם לכן. "לא אכפת לי מה היא, כל עוד היא נחמדה", הוסיפה. בפוסט נוסף ביקשה מהגולשים להירגע, משום שהישראלית "לא עשתה שום דבר שמצדיק את הזעם".

אלא שהצעירה עצמה המשיכה לטעון כי הביקורת עליה אינה מוצדקת. "אנשים מעלים כל כך הרבה הנחות ואמירות מופרכות על הציוץ הזה, אז אני פשוט מוחקת אותו. לא אכפת לי עד כדי כך", כתבה. "פלסטין חופשית, רצח עם הוא דבר רע, ולשנוא את הממשלה זה לא אותו דבר כמו לשנוא את האנשים. זה כל מה שיש לי לומר. להתראות".

זמן קצר לאחר שהפרשה פורסמה, הציוץ המקורי נמחק. מה שהחל לכאורה כבדיחה על שמה של שותפה חדשה המחיש שוב כיצד דיון ברשת על ישראל עלול להתגלגל במהירות ללעג ולעוינות כלפי ישראלים, רק בשל זהותם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר