ונצואלה הודיעה ביום שישי על פרישה מבית הדין הפלילי הבינלאומי (ICC) וזכתה לתשבוחות מצד ארצות הברית על שיתוף הפעולה עם מאמציה של וושינגטון "לפרק" את בית הדין שמושבו בהאג.
בוושינגטון בירכו אתמול (שבת) על החלטתה של ונצואלה לפרוש מבית הדין הפלילי הבינלאומי (ICC), ודחקה במדינות החברות הנותרות ללכת בעקבותיה ולעזוב. "ארצות הברית מברכת על החלטתם של הנשיאה הזמנית דלסי רודריגז ושל ונצואלה לפרוש מבית הדין הפלילי הבינלאומי", נמסר בהודעה שפורסמה ברשת החברתית X.
כמו כן, ארצות הברית שיבחה את שיתוף הפעולה של הממשל הוונצואלי החדש עם מאמציה "לפרק" את בית הדין שמושבו בהאג. בהודעה הואשם בית הדין הפלילי הבין-לאומי בכך שלא הגיע לתוצאות בחקירתו נגד נשיא ונצואלה לשעבר, ניקולס מדורו, בעודו מנתב משאבים נגד מדינות בעלות "מערכות משפט עצמאיות וכשירות" שלא הכירו בסמכות השיפוט של בית הדין.
"מדובר בחריגת סמכות בוטה, בהטיה פוליטית ובאכיפה בררנית", נמסר, לצד תיאורו של בית הדין כמי שאינו אמין ואינו לגיטימי. עוד צוין כי מדורו עומד כעת לדין בבית משפט אמריקני על הפשעים שביצע לכאורה, תוך זקיפת התהליך לזכות מנהיגותו של הנשיא דונלד טראמפ ומאמציהם של לוחמי צבא ארה"ב.
"הגיע הזמן לפרק את בית הדין הפלילי הבינלאומי", הוסף בהודעה, לצד קריאה לכל המדינות החברות לפרוש מאמנת רומא - אמנת היסוד של בית הדין.
"הטיה גיאוגרפית"
ונצואלה הודיעה יום קודם לכן (שישי) באופן רשמי למזכ"ל האו"ם, אנטוניו גוטרש, על החלטתה להתחיל בהליך פרישה לצמיתות מבית הדין. שר החוץ של ונצואלה, פליקס פלסנסיה, האשים את בית הדין הפלילי הבינלאומי ב"הטיה גיאוגרפית" נגד מדינות באפריקה ובאמריקה הלטינית, וטען כי נעשה בו שימוש כדי לפגוע בריבונותן של מדינות ב"דרום הגלובלי".
האסיפה הלאומית של ונצואלה ביטלה עוד קודם לכן את אמנת רומא, ובכך סללה את הדרך לפרישה. החקירה של בית הדין הפלילי הבינלאומי בנוגע לפשעים לכאורה נגד האנושות שבוצעו בוונצואלה נפתחה רשמית בשנת 2021.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)