סניף ג'פניקה בהרצליה שנפגע מהירי. צילום: ירון דורון

בעקבות פרשת ג'פניקה והשתוללות הפשע המאורגן: ארה"ב באזהרה חריגה לאזרחיה בישראל

בעקבות המקרים התכופים של השלכת רימונים לעבר בתי עסק, השגרירות מסרה כי היא עוקבת אחר הדיווחים על תקיפות נגד עסקים, בתים וכלי רכב הקשורים לקבוצות פשיעה - בעיקר בתל אביב והרצליה

שגרירות ארה"ב בישראל הודיעה היום (רביעי) כי היא עוקבת מקרוב אחר דיווחים על עלייה באירועי אלימות הקשורים לסכסוכים בין ארגוני פשיעה מאורגנת בישראל. במסגרת הודעת ביטחון שפרסמה לאזרחים אמריקנים, ציינה השגרירות כי לפי הדיווחים, התקיפות מכוונות לעסקים ולבתים הקשורים לקבוצות המעורבות בסכסוכים - בעיקר באזורי תל אביב והרצליה.

לפי ההודעה, חלק מהאירועים כללו השלכת רימוני יד או רימוני הלם לעבר בתים פרטיים, כלי רכב או בתי עסק. עוד נמסר כי במקרים רבים, על פי הדיווחים, התוקף הגיע למקום כשהוא רכוב על אופנוע.

תיעוד מעצרו של ראש ארגון הפשע יוסי מוסלי %2F%2F דוברות המשטרה

בשגרירות ציינו כי משטרת ישראל הגיבה לעלייה באירועים באמצעות פעולות אכיפה שנועדו לשבש פעילות פלילית אלימה ולעצור את הגורמים שנחשדים כאחראים להתקפות.

לצד זאת, השגרירות מסרה כי פעילות השגרירות בירושלים והסניף הקונסולרי בתל אביב נמשכת כרגיל, כולל מתן שירותים קונסולריים שגרתיים ובמקרי חירום.

בהודעה קראו בשגרירות לאזרחים אמריקנים בישראל לגלות ערנות, במיוחד בקרבת אזורי מסחר בתל אביב, יפו והרצליה ובפרט בשעות הערב והלילה. כמו כן, הומלץ להימנע מאזורים שבהם ניכרים סימנים לפעילות משטרתית או חסימות, ולפעול בהתאם להנחיות כוחות הביטחון המקומיים.

עוד המליצה השגרירות לאזרחים לעדכן בני משפחה וחברים במצבם, לוודא שמסמכי הנסיעה שלהם מעודכנים ונגישים, ולהכיר את מיקום המרחב המוגן הקרוב אליהם. בנוסף, הומלץ להוריד את יישומון פיקוד העורף לקבלת התרעות בזמן אמת. בהודעה פורטו גם מספרי החירום בישראל.

שגרירות ארה"ב בישראל, צילום: איי.אף.פיי

בשבוע שעבר החל גל תקיפות נגד רשת המסעדות ג'פניקה בגוש דן. בין המקרים היה ניסיון הצתה בגבעתיים, השלכת מטען חבלה ברמת גן, והשלכת רימון רסס בקריית אונו. לא היו נפגעים, ובחלק מהמקרים נגרם נזק לרכוש.

במשטרה החלו בחקירת האירועים ועלה החשד כי שורת האירועים קשורה לסכסוך בין משפחות הפשע מוסלי וג'רושי המנהלות מאבק על מספר סניפי הרשת במרכז הארץ הפועלים בזכיינות.

בהמשך, המשטרה עצרה את ראש ארגון הפשע יוסי מוסלי, בחשד להשלכת הרימונים. כמו כן, במקביל נגבתה עדות מברק אברמוב, בעלי הרשת ובית"ר ירושלים.

ג'פינקה - הסניף שנפגע הרצליה, צילום: ללא

לאחר מעצרם של החשודים, שופטת בית משפט השלום בתל אביב, שלי קוטין, האריכה את מעצרם של יוסי מוסלי ושלושה חשודים נוספים – דור כהן, איציק רודף שלום ומוריאל דדון. מעצרם הוארך עד ליום ראשון האחרון, אז שוחררו החשודים למעצר בית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...