העיתון השמרני "וול סטריט ג'ורנל" פרסם היום (ראשון) תחקיר על מאמץ ההסברה ישראלי שבוצע על ידי בראד פרסקייל, יועץ קרוב של טראמפ ואיש תנועת MAGA התומכת בנשיא.
הקמפיין, שקיומו נחשף בשבוע שעבר וזכה לגינוי חוצה מחנות בארצות הברית, כולל התייחסות סגן הנשיא ג'יי. די. ואנס, מתואר בעיתון כ"ניסיון דון קיחוטי" של ישראל "לעצור את הסחף" ולהילחם בתדמיתה השלילית הגוברת הן בקרב השמאל ובעיקר בתוך מחנה הימין האמריקני.
על פי התחקיר, חברה בבעלותו של פרסקייל שלחה מסרונים למיליוני בנ יאדם ברחבי ארצות הברית עם מענה של צ'אטבוט המופעל על ידי AI ותוכנן לטעון טיעונים בעד הקשרים של ישראל ואיראן. בעיתון הובאו כמה דוגמאות לתשובות מתחמקות ומרושלות שנתן הצ'אטבוט לאזרחים ש"שוחחו" עמו לאחר שקיבלו הודעה ממנו.
בנוסף, לטענת העיתון, עבודתו של פרסקייל ספגה ביקורת לאור תפקידו כמנהל האסטרטגיה הראשי בסיילם מדיה, תאגיד המארח פודקאסטים ורדיו פופולריים שמרניים, ביניהם יו יואיט, סקוט ג'נינגס ולארה טראמפ.
החוזה הראשוני בינו ובין ישראל ישראל כלל "שילוב מסרים נרטיביים בנכסי סיילם מדיה וערוצי הפצה קשורים". "כיצד רשת השידורים השמרנית השנייה בגודלה מנוהלת על ידי סוכן זר רשום?" אמר סטיב בנון, האסטרטג הראשי לשעבר של טראמפ, שהוא בעצמו מנחה פודקאסטים בולט.
סיילם מדיה ופרסקייל טענו שהם לא משלמים למנחים שלהן כדי לומר משהו ספציפי על ישראל, וכי הכסף הוצא על פרסומות ברשת בשווי של יותר מ-500,000 דולר. "המנחים שלנו בנו את הקריירה שלהם על ידי אמירה בדיוק של מה שהם חושבים, לא על ידי קריאת תסריט של מישהו אחר", אמר מנכ"ל סיילם, דיוויד סנטרלה. רבים ממנחי סיילם היו מגיני ישראל ותיקים, ולפעמים מהדהדים זה את זה בהגנתם על המדינה.
בעיתון נטען כי כל מאמצי ההשפעה חשפו את הקושי של ישראל במאבק להשפיע בדרך כלשהי על דעת הקהל בארצות הברית, שפונה יותר ויותר נגדה. אפילו טראמפ דיבר באירועי גיוס כספים פרטיים על הירידה בתמיכה הציבורית בישראל, לפי אנשים ששמעו את התגובות. "הם מנסים למכור משהו שלא ניתן למכור", אמר סטיב באנון ל"וול סטריט ג'ורנל".

