ממדאני חושף: "דן באפשרויות למעצר נתניהו בעצרת האו"ם"
ראש עיריית ניו יורקמספר כי הוא בודק משפטית אם משטרת העיר תוכל לעצור את נתניהו בביקורו באו"ם בספטמבר, בגין צווי המעצר בהאג • מוקדם יותר השבוע, נתניהו הבהיר כי אינו מודאג והאשים: "ממדאני שונא את אמריקה בסתר"
0השמעה
ראש העיר ניו יורק, זוהרן ממדאני, הצהיר כי הממשל שלו מנהל "שיח פעיל" עם המחלקה המשפטית של העירייה, כדי לבחון האם יש לו סמכות חוקית להורות על מעצרו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שאמור להגיע לעיר בחודש ספטמבר לקראת העצרת הכללית של האו"ם.
"אני מאמין שמקומו של ראש הממשלה נתניהו הוא בהאג", אמר ממדאני בראיון להסכת של עיתון ה"ניו יורק טיימס". "הוא פושע מלחמה שהואשם על ידי בית הדין הפלילי הבינלאומי. כל מה שהחוק מתיר לי לעשות בניו יורק - זה מה שנעשה. לא נכתוב חוקים חדשים לשם כך". האמירה הנוכחית מתכתבת עם הבטחת הבחירות שלו מהשנה שעברה, אז הצהיר כי יכבד את צווי המעצר של בית הדין בהאג נגד נתניהו.
נתניהו נגד ממדאני: "הוא תומך בגורמי טרור, אגיע לניו יורק בספטמבר בלי פחד"
בתוך כך, שגריר ארה"ב לאו"ם, מייק וולץ, התייחס לאיומו של ראש העיר ממדאני לעצור את ראש הממשלה נתניהו במהלך עצרת האו״ם בניו יורק, והבהיר כי הדבר לא יתממש. לדבריו, ארה"ב אינה צד לאמנת רומא שמכוחה פועל בית הדין הפלילי הבינלאומי, הסכם מטה האו"ם מעניק הגנות דיפלומטיות לראשי ממשלה המבקרים בעיר, חלה חסינות על ראשי מדינות במקרים כאלה, וסמכות הממשל הפדרלי גוברת על רצונו של כל ראש עיר מקומי וטען כי מדובר בהצגה פוליטית בלבד.
גם שגריר ישראל באו"ם דני דנון התייחס להצהרה של ממדאני וכתב בחשבון ה-X: "ממדאני נכשל בניהול ניו יורק ובמקום לעסוק בתפקידו כראש עיר ולהיאבק בגל האנטישמיות הגואה בעירו, הוא בוחר לעסוק בהסתה ולייצר כותרות באמצעות מתקפות נגד מדינת ישראל".
"זה לא ישנה דבר", הוסיף דנון, "ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו יגיע לניו יורק, ינאם בעצרת הכללית של האו"ם בגאווה ויעמוד מול העולם כדי להשמיע בקול ברור את האמת של ישראל ואת זכותה הבלתי מתפשרת להגן על אזרחיה".
ממדאני נכשל בניהול ניו יורק, ובמקום לעסוק בתפקידו כראש עיר ולהיאבק בגל האנטישמיות הגואה בעירו, הוא בוחר לעסוק בהסתה ולייצר כותרות באמצעות מתקפות נגד מדינת ישראל.
— Danny Danon 🇮🇱 דני דנון (@dannydanon)July 18, 2026
זה לא ישנה דבר: ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו,@netanyahu, יגיע לניו יורק, ינאם בעצרת הכללית של האו״ם בגאווה ויעמוד…pic.twitter.com/p8G2GRJAME
דנון שלח עקיצה וכתב: "אם כבר צריך לעצור מישהו - זה את ראש העיר זוהראן ממדאני".
גם הקונסול הכללי של ישראל בניו יורק, אופיר אקוניס, הגיב לממדאני ואמר: "לראש עיריית ניו יורק אין כל סמכות להורות על מעצרו של ראש ממשלת ישראל. במקום לעסוק בעניינים שאין לו כל סמכות,מוטב שיתחיל לנהל את העיר ניו יורק ואותה בלבד".
"הוא שונא את אמריקה"
נתניהו התייחס לאיומי המעצר בראיון שהעניק השבוע לשדרן הרדיו השמרני סיד רוזנברג. נתניהו הבהיר כי הוא אינו מודאג מהאיום, ופתח במתקפה חריפה נגד ראש העיר.
"אני חושב שהוא צריך להסתכל את מי הוא מגנה ואת מי הוא משבח", אמר נתניהו. "הוא מגנה את ישראל, הדמוקרטיה היחידה שעומדת כתף אל כתף עם הערכים האמריקניים. במי הוא תומך? בחמאס, שקורא בגלוי לטבוח בכל יהודי עלי אדמות וביצע את הטבח הנורא ביותר ביהודים מאז השואה". נתניהו הוסיף עקיצה אישית: "לא אכפת לו שאלו ששונאים את היהודים ואת ישראל שונאים בסופו של דבר את אמריקה. למעשה, אני חושב שבסתר, הוא שונא את אמריקה".
ממדאני מקפיד גינה בעבר את אירועי 7.10, אך הפך את הביקורת החריפה על ישראל למרכיב מרכזי בזהותו הפוליטית. התקשורת האמריקנית חשפה לאחרונה כי אשתו של ראש העיר, האמנית רמה דווואג'י, סימנה לייק ברשתות החברתיות לפוסט שחגג את מתקפת הטרור של חמאס על ישראל. ממדאני יצא להגנתה בראיון ואמר: "היא אדם בפני עצמה. היא אמנית מדהימה, וכל כך הרבה מהאופן שבו היא משתלבת בעולם כיום ממוסגר דרך זה שהיא אשתי".
עוינות שהופכת למיינסטרים
העימות מול ממדאני משקף תהליך עמוק שעובר על המפלגה הדמוקרטית. לפי ה"טיימס", עמדותיו של ראש העיר כלפי ישראל כבר אינן נחשבות לשוליים הקיצוניים במפלגה. רק השבוע הצביעו כמעט מחצית מהדמוקרטים בבית הנבחרים בעד הפסקת הסיוע הביטחוני לישראל - צעד שאמנם לא עבר, אך מסמן שינוי גישה דרמטי.
ממדאני אף ציין כי "קשה למצוא גישת מדיניות פושטת רגל יותר ממה שהמדינה שלנו עשתה לעזה ולפלסטין", וטען כי המלחמה היא מניע מרכזי עבור הבוחרים האמריקנים.
מלבד הזירה הישראלית, ממדאני התייחס בראיון גם לסוגיות פנים אמריקניות: הוא הביע תמיכה בריצה אפשרית של חברת הקונגרס אלכסנדריה אוקסיו-קורטז (AOC) לנשיאות ב-2028, הבהיר כי לא ישתף פעולה עם תוכנית גירוש המהגרים של טראמפ ("אנחנו לא מוכנים להשתתף באכיפת הגירה אזרחית מול ממשל שרוצה לגרש רוב עצום של אנשים"), והגן על מדיניות האכיפה נגד פשיעה בעיר המונהגת על ידי מפקדת המשטרה שלו, ג'סיקה טיש.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו