נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. צילום: איי.אף.פי

טראמפ מזהיר את איראן: כך ייראה השלב הבא במתקפה האמריקנית

נשיא ארה"ב מציג לוח זמנים להסלמה ומבהיר כי התקיפות יימשכו עד שיושג הסכם • לא שולל פעולה קרקעית או פגיעה נוספת באי ח'ארג, ומזהיר: אם טהרן לא תחזור למו"מ - "נשמיד את כל תחנות הכוח שלהם ונשמיד את כל הגשרים שלהם"

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אמר הלילה (בין שלישי לרביעי) בריאיון לרשת פוקס ניוז כי התקיפות האמריקניות באיראן יימשכו בימים הקרובים, ואף יורחבו בשבוע הבא אם טהרן לא תחזור לשולחן המשא ומתן. "אנחנו מכים בהם חזק מאוד", אמר הנשיא. "אנחנו פוגעים בכל דבר שיש להם לאורך החוף. אם מסתכלים על מצרי הורמוז, קשה לנו כעת למצוא משהו שעוד נשאר להם שם".

כשנשאל אם המלחמה התחדשה, השיב טראמפ: "אפשר להגדיר את זה איך שרוצים, אבל אנחנו בהחלט מכים בהם קשות מאוד. צריך להכות בהם". לדבריו, התקיפות "יימשכו עד שאומר שזה מספיק". הוא הוסיף כי יכולותיה הצבאיות של איראן נגרעו "לרמה נמוכה מאוד", אך הזהיר: "נשארה להם מעט רוח לחימה. זה כמו מתאגרף גדול - אתה חושב שהבסת אותו, ואז פתאום הוא חוזר ומכה אותך".

טראמפ הציג לוח זמנים מפורש להסלמה: "אנחנו הולכים להכות בהם חזק מאוד הלילה, חזק מאוד מחר בלילה וחזק מאוד בלילה שאחריו. ואז, בשבוע הבא, זה יהיה ממש רע עבורם - כי בשבוע הבא יגיע תורן של תחנות הכוח, ובשבוע הבא יגיע תורם של הגשרים". הוא איים: "נשמיד את כל תחנות הכוח שלהם ונשמיד את כל הגשרים שלהם, אלא אם כן הם יגיעו לשולחן וינהלו משא ומתן". לדבריו, מטרות האנרגיה נשמרות לשלב האחרון: "בסופו של דבר נפגע גם במטרות אנרגיה".

הנשיא לא שלל פעולה קרקעית מוגבלת. "לפעמים צריך מערכה קרקעית, אבל יש לנו אנשים אחרים שיעשו עבורנו את המערכה הקרקעית", אמר. הוא גם נמנע מלשלול השתלטות על האי ח'ארג, מרכז יצוא הנפט האיראני. לדבריו, האי כבר הותקף "פעמיים, אפילו שלוש פעמים", אך הוא הורה שלא לפגוע באזור מתקני הנפט בשל השפעתו על הכלכלה העולמית. "באשר לכיבוש האי - אם נחליש אותם מספיק ונדחוף אותם מספיק לאחור, הייתי עושה זאת", הצהיר.

טראמפ התייחס גם לחשד לפעילות גרעינית באתר התת-קרקעי בהר פיקאקס. הוא הודה כי לא ברור אם האיראנים אכן פועלים במקום, אך אמר כי האתר נמצא תחת מעקב רציף. "יש שם מעט מאוד פעילות, אבל אם תהיה אפילו פעילות קטנה - נפגע בו, ונפגע בו חזק", אמר. כשנשאל אם לארה"ב יש יכולת לחדור לעומק ההר באמצעות פצצות חודרות בונקרים, השיב: "הן יכולות להגיע עמוק. יש לנו אמצעים טובים".

פיצוצים בבושהאר, איראן, צילום: מתוך רשתות חברתיות

בנוגע לחידוש המצור האמריקני, טראמפ הבהיר כי מצרי הורמוז פתוחים לתנועה בינלאומית אך סגורים לאיראן. "הם פתוחים למי שרוצה לעבור. אנחנו לא פותחים אותם עבור איראן. הם סגורים בפני איראן, גם לכניסה וגם ליציאה".

לקראת סיום הריאיון חשף הנשיא כי נציגיו שוחחו עם גורמים איראניים כשעה קודם לכן. "הם רוצים להגיע להסכם, אבל בכל פעם שהם מגיעים להסכם הם מפרים אותו", אמר. לדבריו, המסר שהעבירה וושינגטון היה חד: "כדאי לכם להגיע להסכם. לא יישאר לכם אף אחד. אנחנו נזהרים מאוד בכל הנוגע לאוכלוסייה האזרחית, אבל אמרתי להם: כדאי לכם להגיע להסכם. לא יישאר לכם כלום".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...